2024.07.15, Hétfő
Magyarország legnagyobb logisztikai központja épül Üllőn
magyarepitok.hu

Magyarország legnagyobb logisztikai központja épül Üllőn

magyarepitok.hu

2018.02.09. 12:06 - Antal Zsófia

Az Auchan közel 90 ezer négyzetméteres új létesítménye az áruházakat és az online kereskedelmet egyaránt kiszolgálja majd.

Hirdetés

Hazai kereskedelmi kapacitásának bővítésén dolgozik a francia Auchan kiskereskedelmi lánc: új, integrált logisztikai centrumot építtet az Üllő Airport Logisztikai Központban. A 87.200 négyzetméteres, zöldmezős komplexum az ipariingatlan-megoldásokra szakosodott Goodman fejlesztésében és a GSE Hungária Kft. kivitelezésében készül, és ez lesz Magyarország legnagyobb logisztikai központja - áll a Goodman közleményében.

A még idén átadásra kerülő létesítmény szerepet játszik majd az Auchan áruházainak logisztikájában, valamint a cég országos online kereskedelmi tevékenységének támogatásában is. Egyes részeiben külön-külön szabályozható hőmérséklet garantálja a legmegfelelőbb tárolási feltételeket valamennyi árucikk számára. Az új épületek automatizált csomagoló- és szállítórendszerek befogadására is alkalmasak, ezzel még hatékonyabbá válhat az Auchan vásárlóit kiszolgáló ellátási lánc.

 

Különleges pihenőszobák és csocsóasztal várja a dolgozókat

Nem csupán a vásárlóknak, hanem az ott dolgozóknak is előnyére válik majd az új logisztikai központ. A Goodman közleménye idézi Boncsér Pétert, az Auchan Retail Magyarország logisztikai projektekért felelős igazgatóját: „A modern szakmai feltételek megteremtése mellett a saját és a partnereink alkalmazottainak kényelmére is nagy hangsúlyt helyeztünk. Természetes fényben gazdag, komfortos és korszerű munkakörnyezetet hozunk létre, kollégáink számára például különleges pihenőszobákat alakítunk ki, ahol a munkaközi szünetekben csocsózhatnak, olvashatnak vagy tévézhetnek is.”

Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója elmondta: „Az új, integrált logisztikai központunknak nemcsak terjeszkedési terveink megvalósításában lesz fontos szerepe, hanem hosszú távon segíti többcsatornás kereskedelmi modellünket is. Ez a több milliárd forintos beruházás környékbeliek százainak ad munkát, egyben innovatív és hatékony hátteret biztosít magyarországi tevékenységünk számára. Az integrált és centralizált logisztikai központ révén minden meglévő és jövőbeli hazai áruházunkban magas színvonalon tudjuk kiszolgálni vásárlóinkat.”

 

További húszezer négyzetméteres bővülés jöhet

„Az Auchan számára fejlesztett új létesítmény befejezésével kétszeresére nő a magyarországi ingatlanállományunk mérete. További bővítési igény esetén egy újabb 20.000 négyzetméteres csarnok építésére is lehetőség van ugyanezen a helyszínen” – ismertette Kerekes István, a Goodman Hungary országigazgatója a tájékoztatóban.

Az Auchan Retail Magyarország 19 hipermarketet, egy szupermarketet, 18 diszkont üzemanyag-töltőállomást és online áruházat üzemeltet, és közel 7000 főt foglalkoztat.

munkahelyekMi épül?építőipari cégeklogisztikai központzöldmezős beruházásÜllőGSE Hungária Kft.

Hírlevél

Hirdetés