2023.06.02, Péntek
Nyíregyháza legszebb természeti értékeit mutatja be egy épülő sétaút
Ózoon Hotel (programturizmus.hu)

Nyíregyháza legszebb természeti értékeit mutatja be egy épülő sétaút

MTI, kozbeszerzes.hu

2018.04.25. 16:41 - Antal Zsófia

Nyár elején már kirándulhatunk a Sóstógyógyfürdőn születő tanösvényen, mely az Ózoon Hoteltől egészen az állatparkig vezet.

Hirdetés

Erdei sétány és ökológiai sétaút épül Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. A csaknem háromszázmillió forint értékű beruházás keretében a helyi Közmű Generál Kft. egy olyan útvonalat alakít ki, amelyen a látogatók megismerkedhetnek a Sóstói-erdő állat- és növényvilágával - közölte az önkormányzat sajtószolgálata szerdán.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) százszázalékos támogatásával kialakítandó, három kilométer hosszú tanösvény az erdő szélén álló Ózoon Hoteltől az erdei tornapályán keresztül a Nyíregyházi Állatparkig vezet majd, séta közben a látogatók a kihelyezett tájékoztató és demonstrációs eszközök segítségével megismerkedhetnek Nyíregyháza legszebb természeti értékével. A sétaúton padokat, szalonnasütőhelyeket, esőbeállókat és erdei asztalokat telepítenek, a padok mellé hulladéktárolókat helyeznek ki. A sétány végén a Korányi Frigyes úti vasúti átjárón áthaladva lehet eljutni a Blaha Lujza sétány gyalogútjához és kerékpárútjához.

maps.google.com

A tervek szerint az állatpark mellett új gyalogút épül, a déli kerítésnél pedig új bejáratot alakítanak ki, amelyen belépve a látogatók - immár térítés ellenében - egy ökológiai utazáson vehetnek részt egy új, mintegy négy kilométer hosszú sétaúton. A kihelyezett tájékoztató táblák segítségével megismerkedhetnek a Föld növény- és állatvilágával, a fejlesztés része emellett egy új vizesblokk kialakítása.

A beruházás várhatóan a nyár elején fejeződik be, a fejlesztés által érintett területeken a szolgáltatások zavartalanul működnek.

Mi épül?építőipari cégekNyíregyházaTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)ökoturizmusKözmű Generál Kft.

Hírlevél

Hirdetés