2024.07.24, Szerda

Hirdetés

Sportcsarnok és uszoda épül a kőbányai rozsdaövezetbe

Sportcsarnok és uszoda épül a kőbányai rozsdaövezetbe

magyarepitok.hu

2018.05.25. 09:31 - Hegedűs Gergely

Ötszáz férőhelyes uszodát, és egy háromezer néző befogadására alkalmas sportcsarnokot készítenek elő a Mázsa téren.

Hirdetés

A szintén barnamezős övezetben épülő Eiffel Műhelyház (Kőbányai út 30.) kiépítése mellett újabb jelentős beruházás indul Kőbányán. A TED-en megjelent közbeszerzés szerint a Kőbányai úttól nem messze fekvő Mázsa téren uszodakomplexum és multifunkcionális sportcsarnok előkészítése kezdődött meg.


Évek óta tervezett fejlesztés indul

A google tanulsága szerint a tér jelenleg romosodó, kihasználatlan terület, a helyi önkormányzat még 2015-ben döntött úgy, hogy visszavásárolja egy sportcélú fejlesztéshez.

A beruházó Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. hirdetménye a Kőbányai Sportcentrum fejlesztéseként jelöli meg a tervezői projektet, amit a TSPC Kft. és a Kreatív Magyar Mérnök Tanácsadó Kft. közös ajánlattevőként végez el nettó 710 millió forintos értéken.


Többváltozatú döntéselőkészítés kezdődik

A szövegből a projekt célja is kiderül:

egy ötszáz fő néző befogadására alkalmas uszodakomplexum és egy háromezer fő befogadására alkalmas sportcsarnok felépítése a kapcsolódó kiszolgáló funkciókkal.

További kitűzött szempont megfelelni a sportszakmai elvárásoknak és a szakmai előírásoknak. A megvalósítási és az üzemeltetési költségek tekintetében pedig a kormányzat takarékossági követelményeit is szem előtt kell tartani.

A nyertesek feladata többek közt

  • az uszoda és a sportcsarnok többváltozatú döntéselőkészítő dokumentációja költségbecsléssel és az üzemeltetéssel összefüggő gazdaságossági számításokkal;
  • építési engedélyezési tervdokumentáció,
  • valamint egyéb szükséges engedélyezési dokumentációk,
  • továbbá opcióként a kiviteli tervdokumentáció elkészítése.
Mi épül?sportberuházásokKőbányaTSPC Kft.

Hírlevél

Hirdetés