2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Orrszarvú- és zsiráfházzal is gazdagodik a győri állatkert
Illusztráció: A veszprémi állatkert orrszarvúháza (veszpreminfo.hu)

Orrszarvú- és zsiráfházzal is gazdagodik a győri állatkert

mti, magyarepitok.hu

2018.06.21. 10:22 - Szabó Ákos

A Modern városok programban 2021-ig mintegy 2 milliárd forintból fejlesztik az intézményt.

Hirdetés

Megkezdődött a győri Xantus János Állatkert fejlesztése, miután átadták az építési területet a kivitelezőknek. Az 51 éves állatkertben a következő 2 év során több mint 2 milliárd forintnyi beruházás valósul meg, most egy 400 millió forintos részprojekt indult el. A feladatot a Fodor Építőipari Kft. és az Euró Generál Építő Kft. konzorciuma vállalta el – derül ki a közbeszerzés adataiból.

A Modern városok programban megvalósuló beruházás során a győri állatkert most új fogadóépületet és orrszarvúházat kap, a zsiráfok házát pedig kibővítik, a fejlesztés jövő tavaszig elkészülő első részében.

 

Öt orrszarvú költözik Győrbe

 

Andréka György (GyörPlusz TV)

Az új beléptetőrészt afrikai stílusban alakítják ki három helyiséggel és ajándékbolttal. A kibővülő zsiráfház mellett felépülő orrszarvúházban az elképzelések szerint öt keskenyszájú orrszarvút helyeznek el – mondta el az eseményen Andréka György igazgató. A zsiráfház kibővítésére pedig azért van lehetőség, mert az állatkert nemrég három hektárral növelhette területét – tette hozzá.

 

Borkai Zsolt (GyőrPlusz TV)

Jelenleg mintegy 150 ezren keresik fel évente a Xantus János Állatkertet, a fejlesztéssel ez a szám várhatóan növekedni fog

– fejtette ki Borkai Zsolt polgármester. Az intézmény a 2021-ig megvalósuló projektsorozatban a tervek szerint majomházat, Közép-Ázsia-bemutatóközpontot, fóka- és pingvinbemutató épületet, elefántházat, valamint állategészségügyi központot is kap.

GyőrMi épül?építőipari cégekModern városok programFodor Építőipari Kft.Euro Generálállatkert

Hírlevél

Hirdetés