2023.06.01, Csütörtök
Velodrommal gazdagodik Debrecen
Illusztráció (massanews.com)

Velodrommal gazdagodik Debrecen

mti

2018.06.29. 11:52 - Szabó Ákos

A fedett kerékpáros körpálya 2021-re készül el.

Hirdetés

Miután januárban újabb információk jelentek meg a magyar velodrom építési programról, csütörtökön bejelentették, hogy Debrecenben alakítják ki a projektsorozat kelet-magyarországi kerékpársport-központját.

A Budapesten felépülő fedett kerékpáros körpálya akár világbajnokság, vagy olimpia megrendezésére is alkalmas lesz,  a debreceni velodrom pedig elsősorban edzőcsarnokként működik majd – mondták el a beruházás kapcsán rendezett eseményen.

 

2020-ban indul el a kivitelezés

A Hajdú-Bihar megyei létesítmény építkezése várhatóan 2020-ban kezdődik meg és 2021-re fejeződik be. A komplexumban kialakítanak egy szabványos méretű, 200 méteres körpályát és egy lelátót is átadnak majd. A fejlesztés költsége várhatóan 3 és 4 milliárd forint között fog alakulni.

 

Hamarosan bejelentik a nyugat-magyarországi velodróm helyszínét is

 

A beruházást bejelentő sajtóesemény (haon.hu)

Révész Máriusz kormánybiztos elmondta: a 2017-es kormánydöntés alapján újonnan épülő három velodrom helyszíneit a Magyar Kerékpáros Szövetséggel egyeztetve választották ki. A nyugat-magyarországi helyszínről is döntöttek és az eredményt hamarosan be is jelentik – tette hozzá.

Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke azt hangsúlyozta: hasonló velodrom nem található a közelben, így a debreceni edzőcsarnok nyújtotta lehetőségek külföldi csapatok számára is vonzók lehetnek.

Mi épül?sportberuházásokDebrecen

Hírlevél

Hirdetés