2024.06.20, Csütörtök
Két év alatt megújul a vidéki panziók kétharmada
illusztráció - szallas.hu

Két év alatt megújul a vidéki panziók kétharmada

2018.09.13. 08:11 - Hegedűs Gergely

Több mint 700 magyarországi panzió és szálloda nyert költségvetési támogatást szálláshelyfejlesztésre.

Hirdetés

Kihirdették a Kisfaludy-program keretében szálláshelyfejlesztésre meghirdetett pályázatok eredményét. A részletekről Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója számolt be.


Két év alatt 80 milliárdnyi fejlesztés

A sajtótájékoztatón kiderült, több mint 700 magyarországi panzió és szálloda nyert költségvetési támogatást szálláshelyfejlesztésre. Guller Zoltán elmondta, több mint 1500 pályázat érkezett, ezért megemelték a támogatási keretet. 

Ismertetése szerint a következő két évben több mint 80 milliárd forintból fejlesztik a szálláshelyeket. Országszerte a vidéki panziók több mint kétharmada - több mint 700 panzió - újul meg.

Emellett a három kiemelt turisztikai térségben, a balatoniban, a soproniban és a tokajiban 16 szállodafejlesztés lesz, és 27 új szálláshely is létrejön az országban.    


A GDP 16 százaléka a célszám

Guller Zoltán elmondta, hogy a 2017-ben indított Kisfaludy-program keretében 2030-ig 300 milliárd forintot használhatnak fel a projektekre. A mostani eredményhirdetés az első ütem zárása. Megemlítette azt is, a Magyar Fejlesztési Bank Kisfaludy-hitelkonstrukciója kedvező kamatokkal segíti a beruházások finanszírozását.    

„A vissza nem térítendő, hazai forrásból nyújtott támogatások célja, hogy a turizmus, vendéglátás továbbra is a magyar gazdaság húzóágazata legyen” – fogalmazott a vezérigazgató. Farkas Dávid a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a fejlesztések elsődleges céljának nevezte, hogy a turizmus nemzetgazdasági hozzájárulása 2030-ra a GDP 16 százaléka legyen, és a vendégéjszakák száma az országban 50 millióra bővüljön.

A sajtótájékoztató végén Guller Zoltán a pilisszentkereszti Kislugas Panzió és Vendéglő vezetőjének átadta az elnyert pályázatról szóló támogatói levelet. 

Pályázatokszállodaberuházásturizmus

Hírlevél

Hirdetés