2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Közszolgálati lakásfejlesztési program indul a Balaton körül
Illusztráció

Közszolgálati lakásfejlesztési program indul a Balaton körül

mti

2024.01.16. 14:32 - Szabó Ákos

Többek között pedagógusoknak, szociális munkásoknak és rendőröknek szánják az öt milliárd forintos fejlesztéssorozatban elkészülő lakásokat.

Hirdetés

Öt milliárd forintot biztosít idén a kiemelt balatoni üdülőrégió számára önkormányzati szolgálati lakások kialakítására a Miniszterelnökség, a keret felosztására a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) két pályázat kiírását tervezi - közölte Bóka István, a tanács társelnöke január 16-án.

Hangsúlyozta: óriási előrelépést jelent az új szolgálati lakások létesítése, illetve a régiek bővítése a Balaton-régió számára, hiszen évről évre növekvő probléma a közszolgáltatásban dolgozók létszámhiánya.

Több településen hiányzik a megfelelő számú bölcsődei, óvodai, általános iskolai, középiskolai pedagógus, egészségügyi, szociális területen foglalkoztatott munkatárs, igazgatási, rendvédelmi és közművelődési szakember

- tette hozzá. Megjegyezte: ezen területek jövedelmi viszonyai nem teszik lehetővé a drasztikusan megemelkedett balatoni ingatlanárak megfizetését.

 

A járási székhelyeken lehet először pályázni

A keretből első körben 3 milliárd forint erejéig az üdülőrégió járási székhelyei pályázhatnak februártól, mivel ezeken a településeken található a legtöbb közintézmény, közszolgáltatás. A második körben 1,5 milliárd forint erejéig a régió többi településének önkormányzata pályázhat majd, várhatóan május-júniustól.

A támogatási keretből tartalékot is képeznek túligénylés esetére, a program menedzselésére, továbbá balatoni lakhatási programot előkészítő tanulmányok, elemzések készítésére. A kiírásra váró pályázatok pontos feltételrendszerének kidolgozása, egyeztetése még zajlik - mondta Bóka István.

 

Iparági híreklakásépítéslakástámogatáslakáspiaclakásfelújításBalaton

Hírlevél

Hirdetés