2024.03.29, Péntek
Zöldebb és élhetőbb lesz a szegedi Belső-Tarján városrész
Illusztráció (tarjan4.hu)

Zöldebb és élhetőbb lesz a szegedi Belső-Tarján városrész

MTI

2018.10.18. 11:13 - Veres Ida

A beruházásnak köszönhetően sportpályák, kutyafuttatók, közösségi terek jönnek létre, de megújulnak az utak is.

Hirdetés

Felújítják a szegedi Belső-Tarján városrész közterületeit. A több mint egy milliárd forintos beruházás során a panelházas körzetben zöldfelületeket alakítanak ki, játszótereket, sportpályákat korszerűsítenek. A kivitelezési munkálatokat az Alapközmű Kft. és az Éptárker Kft. végzi - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

A szabadba hívnak a megújult közösségi terek

A projekt során megújulnak az eddigi zöldfelületek, de újakat is létrehoznak. A szabadidő aktív eltöltésére alkalmas területeket is megújítják: sportpályákat korszerűsítenek, új sport- és játékeszközöket helyeznek ki, két új kutyafuttatót és két közösségi kertet hoznak létre. Emellett a gyerekek részére berendeznek egy KRESZ-pályát is.

A Retek utcában helyi piacot hoznak létre, ami a környező üzletek kínálatát egészíti ki. A városrész két központi helyén fogadóterek is épülnek.

A környéken élők komfortérzetének javítása érdekében rendbe teszik, illetve bővítik a parkolókat, és több helyen felújítják az önkormányzati belterületi utakat.

Támogatásból és önerőből jön létre a projekt

A közlemény szerint a város a beruházásra Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében mintegy 990 millió forint pályázati támogatást nyert el, amelyet az önkormányzat 41,5 millió forint önrésszel egészít ki.

Mindeközben megújul Szeged legrégebbi lakótelepe is: megkezdődött a szegedi Odessza városrész köztereinek, közösségi tereinek és zöldterületeinek rehabilitációja is. A projekt 2019 tavaszára készül el 820 millió forintból.

Mi épül?útfelújításSzegedTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)közterekpiacokközpark

Hírlevél

Hirdetés