2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Zöld turisztikai központot kap a Kis-Balaton
Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Zöld turisztikai központot kap a Kis-Balaton

bfnp.hu

2018.12.05. 16:20 - Almási Krisztina

Egy tájba jól illeszkedő, külső energiaforrást nem igénylő központ épül a Holnapocska-tábor közelében, a Szabadicsnak ezúttal is lesz köze a projekthez.

Hirdetés

Letették a Kis-Balaton Látogatóközpont alapkövét Fenékpusztán. A projekt 1,2 milliárd forint értékű uniós támogatással valósul meg a Szabadics-cégcsoporthoz tartozó Szabau Invest Kft. és a PossiBuild Kft. kivitelezésében.


Megújul a Tüskevár írójának emlékhelye

A látogatóközpont 1300 négyzetméteren, moziteremmel, kültéri élményelemekkel és játszótérrel jön majd létre. A projekt részeként a Diás-szigeti Fekete István Emlékhely mellett felújítják a Matula-kunyhót, és eszközbeszerzésekre is sor kerül. Ugyancsak a Diás-szigeten valósítják meg az évek óta sikeresen működő Holnapocska építőtábort a Szabadics Zrt. vezetője, Szabadics Zoltán ötlete alapján. A Szabadics amúgy is erősen kötődik a térséghez, miután a vállalat kivitelezésében válik teljessé húsz év után a Kis-Balaton vízvédelmi rendszere.

A beruházó Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság vezetője, Puskás Zoltán elmondta, hogy

folyamatosan nő az érdeklődés a térség iránt, miközben a látogatók fogadására már régóta alkalmatlan a meglévő infrastruktúra.


Nyolc év alatt másfélszeresére nőtt a látogatottság

A tervek szerint 2020 június közepéig épül meg a Kis-Balaton új látogatóközpontja. Ezen felül 2020-ig az ország 10 nemzeti parkja több mint 60 milliárd forint uniós támogatást kap a beruházásaira, amelynek köszönhetően csaknem 100 ezer hektáron javulhat a természeti környezet állapota - mondta el Rácz András, környezetügyért felelős államtitkár az alapkőletételen.

A nemzeti parkigazgatóságok működtetik a felét a mintegy 700 magyar ökoturisztikai létesítménynek, éves szinten 1,6 millió regisztrált és ennél sokkal több nem regisztrált látogatót vonzva túraútvonalaikon. Az elmúlt 6-8 évben 50 %-kal nőtt az érdeklődés ezen látogatóhelyek iránt.

Szabadics Zrt.Mi épül?építőipari cégeklátogatóközpontturizmusökoturizmusKis-BalatonPossibuild Kft.

Hírlevél

Hirdetés