2024.04.24, Szerda
 Rekordidő alatt épített Ghánában házat egy magyar cég
illusztráció

Rekordidő alatt épített Ghánában házat egy magyar cég

mti

2019.02.12. 14:34 - Gyöngyösi Klaudia

A mindössze 11 napos kivitelezés mellett a magyar vállalatok egy szennyvíztelep megépítésénél is letették a névjegyüket Ghánában.

Hirdetés

A nyugat-afrikai ország második legnagyobb városában, a mintegy kétmillió lakosú Kumasiban tették le hétfőn egy 10 millió euró értékű szennyvíztisztító-komplexum alapkövét. Fekete-Afrikában ez az első vízgazdálkodási projekt, amelyet az Eximbank finanszíroz.


Több mint 100 ezer ember életminősége javul

A telepet a Pureco Kft. tervezte és építi meg. Ez jelentős siker Magyarország számára, mert a ghánai befektetők meglehetősen erős versenyben választottak végül magyar technológiát - mondta Joó István, helyettes államtitkár az MTI-nek.

Az üzem több mint 100 ezer ember életminőségének javításához fog hozzájárulni 2020 közepétől. A cég tárgyalásokat kezdett a ghánai féllel további szennyvíztisztító-telepek építéséről.
 

További 10 ezer készházat építhet a magyar cég

Ghána fővárosában, Accrában egy másik magyar vállalkozás is reflektorfénybe került. Kedden ugyanis felavatták a Solin Energy Kft. készház-technológiával felépített, 150 négyzetméteres lakóegységét.

Ennek a háznak az elemei Magyarországon készültek, és magyar szakemberek itt szerelték össze azokat kevesebb mint 11 nap alatt, ami helyi szakértők és minisztériumi munkatársak szerint rekord a gyorsaságban.

A projektnek azért van jelentősége, mert a 30 milliós Ghánának a következő években közel kétmillió lakást kell felépítenie a lakhatási gondok enyhítésére. A magyar cég 10 ezer lakóegységnek a felépítéséről kezdett most tárgyalásokat a lakásügyi minisztériummal.

 

Mi épül?készházakúj építésű ingatlanokingatlanfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés