2024.03.28, Csütörtök
Újabb jelentős szakaszába lépett a Püspökladány-Ebes vasútvonal felújítása
Illusztráció (fotó: Bernát Benjámin, magyarepitok.hu)

Újabb jelentős szakaszába lépett a Püspökladány-Ebes vasútvonal felújítása

nif.hu, magyarepitok.hu

2019.03.09. 08:29 - Almási Krisztina

Az R-Kord és a V-Híd munkálataival a tervek szerint halad az ország egyik legforgalmasabb vasúti vonalának fejlesztése.

Hirdetés

A Püspökladány-Ebes vasútvonal felújítása a következő szakaszához érkezett, és ezzel megkezdődik a hajdúszoboszlói vasútállomás átépítése. Az R-Kord Kft. és a V-Híd Építő Zrt. közös kivitelezésében zajló, 73 milliárdos fejlesztésben 160 km/órás közlekedésre alkalmas, modern vasúti létesítményekkel felszerelt pályát adnak át. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában az Ebes-Debrecen vasútvonalat is felújítják, melyről legutóbb decemberben számoltunk be. A két szakaszon összesen 39 kilométernyi fejlesztés valósul meg.

A hajdúszoboszlói vasútállomás átépítése során:

  • korszerűsítik az állomás vágányhálózatát,
  • kényelmes be- és kiszállási lehetőséget biztosító, 55 cm magas peronokat létesítenek,
  • illetve peronaluljárókat, lifteket és perontetőket építenek.

A fejlesztés részeként megújulnak az elektronikus biztosítóberendezési, a vasúti forgalomirányítási, távközlési és utastájékoztatási, vagyon- és tűzvédelmi, valamint a térfigyelő rendszerek is.

Az állomás vágányfelújítási munkálatai miatt forgalmi korlátozásokat vezetnek be az érintett területen. 2019. március 11. és 2019. június 2. között elzárják a Szováti úti vasúti átjárót a gépjárműforgalom elől, amely ez idő alatt kizárólag építési forgalom céljából lesz használható. Hajdúszoboszló déli oldalát a 4. számú főút felől lehet majd megközelíteni. A gyalogos és kerékpáros forgalmat az elzárás nem érinti, ugyanakkor fontos fokozott körültekintéssel használni az átjárót a munkavégzés ideje alatt.

Az Ebes-Debrecen vasúti vonalszakasz korszerűsítése várhatóan 2019 őszén, a Püspökladány és Ebes közti szakasz pedig 2020-ban fejeződik be.

közlekedésfejlesztésR-Kord Kft.V-Híd Építő Zrt.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Mi épül?vasútfejlesztésDebrecenPüspökladányEbes

Hírlevél

Hirdetés