2024.03.19, Kedd
Épülhet a tram-train újabb beruházása
Illusztráció (systra.com)

Épülhet a tram-train újabb beruházása

magyarepitok.hu

2019.06.25. 09:49 - Szabó Ákos

A Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő vasút-villamos járműkarbantartó létesítményét 3,27 milliárd forintból építik meg.

Hirdetés

Hamarosan elrajtolhat a Csongrád megyei közlekedést jelentősen fejlesztő tram-train projekt egyik újabb elemének építkezése. Az uniós közbeszerzési értesítő adataiból kiderül: az új vasút-villamos járműkarbantartó központját a Homlok Építő Kft. alakítja ki egy 3,27 milliárd forintos beruházásban.

 

Három részből áll a beruházás

A Szegedre tervezett karbantartó csarnok 2 876 m2 alapterületen kerül kiépítésre, melynek vasbeton pillérvázas épülete három fő egységből áll.

  • Egy nagy belmagasságú, teljes hosszán daruzott, két javítóvágányos karbantartó csarnokból. Itt a karbantartási munkálatok közép- és oldalaknákban folynak majd, a mozgatást pedig 80 méter hosszú emelővágánnyal oldják meg.
  • A második egység egy nagy belmagasságú eszterga csarnok, középaknás kialakítással, mely a karbantartócsarnok felé eső oldalán kétszintes kiszolgáló épületrésszel egészül ki.
  • A harmadik egység pedig a karbantartó csarnok északi oldalfalához csatlakozó, földszintes kialakítású, kiszolgáló épülettömb lesz, ahol segédműhelyeket és tárolókat hoznak létre.

A csarnokban és annak területén ezen felül kialakítják a közműveket és a csatornahálózatot több másik feladat elvégzésével együtt.

 

Már zajlanak a munkálatok

A tram-train beruházásán a Swietelsky Vasúttechnika Kft. már tavaly kivitelezésében megkezdődtek a munkálatok, melyek keretében a városok között között modernizálják a pályát, illetve második vágányokat építenek. A Szegeden és Hódmezővásárhelyen belüli szakaszokat a Strabag Vasútépítő Kft. és a Belfry PE Kft. építi ki, a közműkiváltásokat pedig a Sade-Magyarország Kft. végzi el.

Mi épül?HódmezővásárhelySzegedtram-trainvasútfejlesztésvillamosStrabagSwietelsky Vasúttechnika Kft.építőipari cégekHomlok Építő Zrt.

Hírlevél

Hirdetés