2024.06.16, Vasárnap
Elrajtolt az a beruházás, amivel Szolnok fürdővárossá válik
Illusztráció (lipotfurdo.hu)

Elrajtolt az a beruházás, amivel Szolnok fürdővárossá válik

szoljon.hu, magyarepitok.hu

2019.09.03. 13:37 - Szabó Ákos

A Modinvest és a Swietelsky Magyarország mintegy 7,7 milliárd forintos projektbe kezdett a megyeszékhelyen.

Hirdetés

Letették az alapkövet a tiszaligeti termálfürdő teljes megújítását megvalósító beruházásban hétfőn – írja a szoljon.hu. A projektet a Modern Városok Program keretében kapott 7,7 milliárd forintos támogatást. A Szolnokon az 1960-as években épült strandfürdő akkori idők színvonalának megfelelő jellegét elveszti, és 21. századi köntöst ölt magára.

A területen elbontják a régi kabinokat, a nyári öltözőket, a kör alakú termálvizes medencét, a gyermekmedencét és a régi szaunaépületeket is. Az úszó- és a tanmedence, a téli bejárat új öltözői, az élménymedence és a csúszdák viszont megmaradnak, de átalakítás kapnak és modernizálják is őket.

 

Közel 100 méteres csúszda épül

Az új élményfürdőben szabad- és beltéri medencék is várják majd a látogatókat, vízi csúszdákat és játszóteret is átadnak majd. A kivitelezést a Modinvest Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft. konzorciuma vállalta el. A projektben többek között közel 1000 négyzetméternyi kültéri medence és több mint 1800 négyzetméternyi beltéri medence, valamint egy 90 méter hosszú csúszda is épül. A fürdőépület több mint 5800 négyzetméteres lesz, az új nyári bejárat és a kerti épület pedig mintegy 740 négyzetméter.

 

Iránymutató projekt valósulhat meg

Az alapkő-letételi ünnepségen. felszólalt a Swietelsky Magyarország ügyvezető igazgatója, Bognár Árpád. Elmondta: reményeik szerint a fejlesztés országos jelentőségű lesz. Mind azáltal, hogy számos embert vonzhat a városba, mind pedig azáltal, hogy maga a projekt is iránymutató lehet Magyarország többi városa számára is - fejtette ki.

 

Kállai Mária országgyűlési képviselő (b2), Bognár Árpád, a Swietelsky Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója (j2) és Szalay Ferenc polgármester (j1)

"A megyeszékhelyünk igazi fürdővárossá válik, és ez nem csupán ennek a létesítménynek lesz köszönhető, hanem a Véső úton rövidesen birtokba vehető egykori MÁV-strandnak, illetve az idén nyáron átadott, és rendkívül gyorsan népszerűvé váló tiszai szabadstrandunknak is" – mondta el Szalay László polgármester.

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.Modinvest Kft.Szolnokfürdőfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés