2024.04.19, Péntek
Megkezdték az épülő Kanizsa Aréna tartópilléreinek beemelését
Kiemelt fotó: Nagykanizsa Önkormányzata - A sportcsarnok látványterve, a galériában lévő fotók forrása: Kovács Krisztián

Megkezdték az épülő Kanizsa Aréna tartópilléreinek beemelését

magyarepitok.hu, Balogh Lászlo FB-oldal, delzalapress.hu

2020.05.05. 07:54 - Almási Krisztina

A ZÁÉV kivitelezésében megépülő multifunkcionális sportcsarnoknál május végén az út- és parkolóépítési munkálatok is megkezdődnek.

Hirdetés

Tavaly év végén kezdődött el a Modern Városok Program (MVP) keretében megvalósuló multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok építése Nagykanizsán, ahol a napokban már megkezdődött a tartópillérek beemelése – közölte a város polgármestere, Balogh László a Facebook-oldalán.

A ZÁÉV Zrt. kivitelezésében közel 15 milliárd forintból megépülő létesítmény a tervek szerint jövő nyár végére készülhet el.

 

Fotó: MTI/Varga György

A sportcsarnok beruházásáról legutóbb áprilisban számoltunk be, amikor az alapozási munkálatok 70 %-os készültségnél voltak.

A Kanizsa Arénánál a koronavírus-járvány ellenére is feszített ütemben zajlanak a kivitelezési munkálatok, hogy időben elkészüljön a sportcsarnok.

Az előkészítő munkálatok után már mindenki számára érzékelhető látványos munkálatok indultak el: a napokban beemelték a csarnok vázszerkezetének első tartópilléreit, melyeket újabb elemek követnek innentől szinte minden nap. Az építkezés során eddig:

  • 158 darab előregyártott kelyhet,
  • 900 köbméter betont,
  • 106 tonna zúzott követ,
  • valamint 90 tonna betonacélt dolgoztak be a csarnokba.

 

Fotó: Kovács Krisztián

Május végétől megkezdődnek a parkoló- és útépítési munkálatok, valamint a nagyértékű gépészeti és villamos berendezések beszerzési folyamatait is elindították már, tekintettel a kialakult gyártói kapacitások időben történő lekötése érdekében.

 


5000 fő is elférhet majd a csarnokban

A rendezvénycsarnok különféle kulturális, sport- és közösségi rendezvényeknek, valamint vásároknak, koncerteknek és fesztiváloknak ad majd helyet. Ezen kívül a sportegyesületek edzéslehetőségeit, illetve az iskolai sportrendezvények megtartását is biztosítja. A létesítmény a tagolhatósága révén egyszerre több sportág művelőinek is helyet tud adni.

A csarnok egyszerre 3000 ember befogadására lesz alkalmas, de mobillelátókkal további 2000 fővel bővíthető a látogatók száma.

Az épület környékén közel 22 ezer négyzetméteren gyepesítést végeznek. A kialakításnál fontos szempont a fenntartható működés is: többe közt napelemes rendszerrel látják el a létesítményt, a további fenntarthatóság érdekében pedig két darab, 600 kW teljesítményű levegő-víz hőszívattyút telepítenek az épület tetején lévő gépészeti udavarba.

Fotó: Kovács Krisztián
Fotó: Kovács Krisztián

 

Galéria

Mi épül?ZÁÉV Építőipari Zrt.Nagykanizsasportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés