2024.03.19, Kedd
Megkezdte az új nagykanizsai sportcsarnok kivitelezését a ZÁÉV
látványterv - delzalapress.hu

Megkezdte az új nagykanizsai sportcsarnok kivitelezését a ZÁÉV

mti

2019.12.12. 16:03 - Hegedűs Gergely

A számos sportágat és rendezvényeket egyaránt kiszolgáló létesítmény 2021 nyarának végére készülhet el.

Hirdetés

Megkezdődött Nagykanizsán a Modern városok program (MVP) keretében megvalósuló multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok építése.    

Az aláírás alkalmából tartott sajtótájékoztatón Peresztegi Imre, a ZÁÉV vezérigazgatója közölte: a szerződés aláírásával és a munkaterület átvételével elkezdődött a kivitelezés. A teljes felszereltséggel és használatba vételi engedéllyel együtt fővállalkozóként a befejezésre hatszáz napos határideje van a cégnek, vagyis 2021 nyarának végére készülhet el a nagykanizsai létesítmény.


Tagolható létesítmény, bővíthető lelátókkal

Ahogy azt korábbi cikkünkben is jeleztük,

a közel 12 ezer négyzetméteres létesítmény 3000 ember befogadására lesz alkalmas, de mobillelátókkal további 2000 fővel bővíthető lesz a látogatók száma.

A Modern Városok Program (MVP) keretében állami forrásból, mintegy 15 milliárd forintért épülő rendezvénycsarnok különféle kulturális, sport- és közösségi rendezvényeknek, valamint vásároknak, koncerteknek és fesztiváloknak ad majd helyet. Ezen kívül a sportegyesületek edzéslehetőségeit, illetve az iskolai sportrendezvények megtartását is biztosítja. A létesítmény a tagolhatósága révén egyszerre több sportág művelőinek is helyet tud adni.


Pénteken jelentős útfejlesztést adnak át a térségben

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a csütörtöki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, évtizedes álom az ország 19. legnagyobb városának, hogy a csapat- és teremsportok igényeit kiszolgáló csarnok épüljön.   

Cseresnyés Péter jelezte: a térségben az MVP keretében készült el és pénteken forgalomba is helyezik a korábbi autóútból autópályává fejlesztett M70-est, elkezdődött Nagykanizsán a mostanra betelt ipari park 100 hektáros bővítésének munkálata is.   


Kerékpáros körpálya is kapcsolódhat a csarnokhoz

Aggodalmának adott hangot ugyanakkor, hogy a Dunántúlon egyedül Nagykanizsára tervezett velodrom, vagyis a most épülő csarnokhoz kapcsolódó kerékpáros fedett körpálya esetleg mégsem valósul meg, ha a nagykanizsai közgyűlésben a kormánypártokkal szemben többségbe került ellenzéki pártok leszavazzák ezt a beruházást. "Annak megépítése ugyanis nem csak a kerékpáros sportág kitüntetett szerepe miatt, hanem üzleti szempontból is érdeke lenne Nagykanizsának" - mutatott rá. 

Cseresnyés Péter hasonlóan vélekedett a ferences kolostor ugyancsak MVP-s forrásból tervezett felújításáról, valamint egy új, versenysportra is alkalmas uszoda építésének esetleges meghiúsulásáról.

Balogh László (Fidesz-KDNP) polgármester arról beszélt, október 4-én jelent meg a kormányhatározat arról, hogy a korábban tervezett összeget az állam kiegészíti, így összesen mintegy 15 milliárd forintból épülhet meg a nagykanizsai sport- és rendezvénycsarnok. A megemelt összegről a támogatói okirat módosítását szerdán aláírták, így csütörtökön a ZÁÉV Zrt.-vel aláírták a kivitelezői szerződést.

Mi épül?ZÁÉVNagykanizsasportberuházásoksportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés