2024.03.19, Kedd
Hamarosan elkezdődik a nagykanizsai sport- és rendezvénycsarnok építése
Látványtervek: delzalapress.hu

Hamarosan elkezdődik a nagykanizsai sport- és rendezvénycsarnok építése

MTI

2019.10.18. 16:56 - Almási Krisztina

A létesítmény a tagolhatósága révén több sportág művelői számára, valamint kulturális rendezvények, vásárok és koncertek megtartására is megfelelő helyszínt biztosít.

Hirdetés

A Kanizsa Centrum bevásárlóközpont mellett épül fel a multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok, amely egyszerre 3000 ember befogadására lesz alkalmas, de mobillelátókkal további 2000 fővel bővíthető a látogatók száma. A Modern Városok Program (MVP) keretében a közel 12 ezer négyzetméteres létesítmény megvalósítására eredetileg 8,8 milliárd forint állt rendelkezésre, amit a kormány további 6 milliárd forinttal egészített ki.

A rendezvénycsarnok különféle kulturális, sport- és közösségi rendezvényeknek, valamint vásároknak, koncerteknek és fesztiváloknak ad majd helyet. Ezen kívül a sportegyesületek edzéslehetőségeit, illetve az iskolai sportrendezvények megtartását is biztosítja. A létesítmény a tagolhatósága révén egyszerre több sportág művelőinek is helyet tud adni.

 

Az épület mellett 32 ezer négyzetméternyi zöldfelületet alakítanak ki. Az építési terület lehetőséget ad arra, hogy a csarnokhoz kapcsolódóan épüljön majd meg a nyugat-magyarországi velodrom, vagyis a fedett kerékpáros pálya építése is.

A műszaki megoldások tervezésénél elsődleges szempont volt a fenntartható működés: geotermikus energia, napelemek és új termálkút felhasználásával látják el a létesítményt. 

 

Mi épül?NagykanizsasportcsarnoksportberuházásokModern városok program

Hírlevél

Hirdetés