2024.04.19, Péntek
Átadták a győri Xantus János Állatkert új csimpánzházát és kifutóját
Fotók: MTI/Krizsán Csaba

Átadták a győri Xantus János Állatkert új csimpánzházát és kifutóját

MTI

2020.06.18. 15:43 - Almási Krisztina

A fejlesztés részeként átadott szabad kifutót és mászórendszert az Euro Generál valósította meg 250 millió forintból.

Hirdetés

Átadták a Modern Városok Program keretében 250 millió forintból kialakított új csimpánzházat és kifutót a győri Xantus János Állatkertben, amely az Euro Generál Kft. munkájával készül el. A projekt az ütemtervnek megfelelően valósult meg.

A beruházás keretében kibővítették a csimpánzház területét és egy szabad kifutót alakítottak ki, ahol a mászórendszer a csimpánzok igényeihez igazodik.

Dézsi Csaba András polgármester az ünnepségen elmondta, hogy az állatkert fejlesztésének következő ütemében elefántház épül, és kiemelte azt is, hogy a kilencvenes évekhez képest az állatkert sokat fejlődött.

 

Fotók: MTI/Krizsán Csaba

Andréka György, az állatkert igazgatója elmondta, hogy a Modern Városok Program keretében mintegy 3 milliárd forintból valósulnak meg fejlesztések a győri állatkertben – korábban már elkészült az új főbejárat és a zsiráfház.

A győri állatkert ad otthont Magyarország legnagyobb emberszabású csapatának, jelenleg hét egyedből álló csimpánzcsalád lakik ott. A vidéki állatkertek turisztikailag frekventált helyszínek, mert évente mintegy 3,5 millió látogatójuk van.

Mi épül?Euro GenerálGyőrállatkert

Hírlevél

Hirdetés