2024.03.29, Péntek
Százéves hagyománya van a birkózásnak ebben a városban: most sportcsarnokot kap
beol.hu

Százéves hagyománya van a birkózásnak ebben a városban: most sportcsarnokot kap

mti

2021.04.09. 08:04 - Szabó Ákos

A jövő héten elrajtol Orosházán az építkezés.

Hirdetés

November végéig kell megépíteni az orosházi birkózók számára az új csarnokot, amire a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közel 400 millió forintot fordít - tájékoztatott Szél Attila, az orosházi Spartacus Birkózó klub elnöke csütörtökön. A projektet a közbeszerzésen nyertes Ventus Építő Kft. valósítja meg.

A mintegy 600 négyzetméteres létesítmény az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda udvarán kap helyet, kora reggel és délutántól a sportolók használják majd, napközben pedig testnevelés órákat tartanak benne. 

A Békés megyei Orosházán százéves hagyománya van a birkózásnak, az első női egyesület 1905-ben alakult meg.

A csarnokban 288 négyzetméteres küzdőteret alakítanak ki, emellett lesz szauna, konditerem, öltözők, edzői és orvosi szoba, valamint a galérián egy olyan közösségi tér, ahol a szülők a várakozás idején tartózkodhatnak, illetve a klubélet eseményeit is megszervezhetik. A tervek szerint itt egy kiállítási teret is kialakítanak az orosházi birkózás történetének bemutatására.

 

Áprilistól novemberig épül fel

 

 

Az előkészületek és a tervezés csaknem három éve kezdődött, az önkormányzat bruttó 15 millió forint értékben biztosította a helyet, az engedélyes- és kiviteli tervek elkészítését, az építési engedélyezési eljárás lefolytatását, a közműellátottságot és a tereprendezést. Az önkormányzat lesz a létesítmény fenntartója is.

A fejlesztésre a támogatást a központi sportágfejlesztési keret létesítményfejlesztési pályázatán nyerték el. Az építkezés várhatóan a jövő héten kezdődik, a befejezési határidő november 26-a.

Mi épül?Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)Ventus Építő Kft.Orosházaépítőipari cégeksportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés