2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Elkészült a Bayer Construct példaértékű balatoni projektje
Fotók: Bayer Construct

Elkészült a Bayer Construct példaértékű balatoni projektje

magyarepitok.hu

2021.07.07. 08:53 - Hegedűs Gergely

A munkafolyamatoknál szokásos munkaerőállomány felével sikerült kétszeres kivitelezési sebességet produkálni.

Hirdetés

Elkészült a Bayer Construct vállalatcsoport saját fejlesztésében és kivitelezésében megvalósuló 50 lakásos társasház Balatonlellén - derült ki a cégcsoport közleményéből. Az exkluzív kialakítású és minőségű ingatlant az egykori SZOT-üdülő helyén, közvetlenül a vízparton hozták létre. Az építőipar teljes vertikumát lefedő cégcsoport több tagja is érintett volt: a közel nulla energiaigényű lakás fejlesztője a Bayer Property, míg a lakások belsőépítészeti terveit a nemzetközileg is elismert LIMA Architecture & Interior Design készítette.


Balatonlelle legmagasabb épülete jött létre

A felsőkategóriás társasházként megépül Napfény Resorthoz a parkosított udvar mellett kültéri medence, valamint egy 50 férőhelyes parkoló is épült. "Az energiatakarékos, minőségi anyagokból épült otthonokat modern és innovatív dizájn, illetve letisztult forma- és színvilág jellemzi" - áll a közleményben. 

Fotók: Bayer Construct


A két épületrészből álló projekt egyik különlegessége, hogy az A-épületrész földszint plusz hét emeletes magasságával Balatonlelle legmagasabb épülete.

Az összegzés arra is kitér, hogy a tervezéstől, a kivitelezésen az értékesítésen és üzemeltetésen át a teljes projekt egy kézben összpontosult, ez garantálta a határidőre történő átadást és a minőséget.


Az innovatív szerkezetépítés komoly lökést adott a projektnek

A projektben a 48 nm-es kétszobás lakásoktól kezdve változatos méretű és elosztású apartmanok kerültek kialakításra, a két épület legfelső szintjén kapnak helyet a penthouse lakások, amelyek között 288 nm-es is van. Mindegyik lakás rendelkezik terasszal, amelyeket pontmegfogott üvegkorlátokkal láttak el. A lakásokat részben berendezetten, felsőkategóriás bútorokkal, Miele gépesített konyhával felszerelve vehetik át a tulajdonosok.

Kivitelezés-technológiai különlegesség, hogy nemcsak Magyarországon, de Közép-Európában is itt vetették be először a betonacél hálós szerkezeti építést. Ennek során a teljes falszerkezet betonacél szerelését kiváltották, így a munkafolyamatoknál szokásos munkaerőállomány felével sikerült kétszeres kivitelezési sebességet produkálni.

Mi épül?Bayer Construct Zrt.Bayer PropertyBalatonBalatonlelleszállodaberuházáslakásépítésingatlanfejlesztésLIMA Architecture & Interior Design

Hírlevél

Hirdetés