2024.06.19, Szerda
Magyarországon elsőként alkalmazott technológiával épül társasház Balatonlellén
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Magyarországon elsőként alkalmazott technológiával épül társasház Balatonlellén

magyarepitok.hu

2020.06.17. 10:53 - Hegedűs Gergely

A rekordgyorsaságú projektben a Bayer Construct saját beruházásban kivitelez lakásokat a volt SZOT-üdülő helyén.

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját a Bayer Construct vállalatcsoport saját fejlesztésében és kivitelezésében megvalósuló, 50 lakásos társasház Balatonlellén. A Napfény Resort nevet viselő építmény az egykori SZOT-üdülő helyén, közvetlenül a vízparton jön létre.

 

Kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Balatonlelle legmagasabb épülete lesz

A projekt bokrétaavató ünnepségén kiderült, a 2019 októberében kezdődött fejlesztés keretében a szocializmus időszakában létrejött balatonlellei üdülőépületet lebontották. A helyén egy modern, energiatakarékos, közvetlenül a szabadstrandhoz kapcsolódó, felsőkategóriás társasház és a hozzá tartozó parkoló épül.

 

Látványterv: Lima Design


A két épületrészből álló projekt egyik különlegessége, hogy az A-épületrész földszint plusz hét emeletes magasságával Balatonlelle legmagasabb épülete lesz, természetes örökpanorámával a tóra. Az épület modern és innovatív dizájnt, illetve letisztult forma- és színvilágot kap. Mindkét épületrész legfelső emeletén különleges penthouse lakások kapnak helyet.


Kétszer gyorsabb, feleannyi munkaerővel

A beruházás különlegessége, hogy

a magyar tulajdonú Bayer Construct projektjében nemcsak Magyarországon, de Közép-Európában is először vetették be a betonacél hálós szerkezeti építést.

Ennek során a teljes falszerkezet betonacél szerelését kiváltották, így a munkafolyamatoknál szokásos munkaerőállomány felével sikerült kétszeres kivitelezési sebességet produkálni.

 

Látványterv: Lima Design

 

A közel nulla energiaigényű, már a 2021-ben éltebe lépő energetikai követelményeknek is megfelelő, teljesen bútorozott, azonnal beköltözhető otthonokat jövő év második felében vehetik majd át a tulajdonosok, de előzetesen már július augusztustól regisztrálhatnak az érdeklődők.

Galéria

AktuálisBayer Construct Zrt.Balatonlellelakásépítésingatlanfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés