2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Liberty Irodaház: már az emeleti szerkezetek megvalósításánál tartanak a munkák

Liberty Irodaház: már az emeleti szerkezetek megvalósításánál tartanak a munkák

magyarepitok.hu

2022.01.25. 18:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Az 5. emeletnél járnak a kivitelezők, majd a következő időszakban elkészülnek a hátralevő szintek szerkezetei is, végül a tetőtéri acélszerkezetek.

Hirdetés

A SWIETELSKY Magyarország Kft. magasépítésének Szerkezet- Vízép Területi Igazgatósága végzi Budapest egyik legújabb irodakomplexumának szerkezetépítését. A Liberty nevet viselő projekt keretében

  • A+ kategóriás irodaterek,
  • 3-4 csillagos szobaegységekkel rendelkező szálloda,
  • valamint kereskedelmi egységek létesülnek.

A Liberty a WING Zrt. fejlesztésében valósul meg, amely Budapest IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút - Albert Flórián út kereszteződésénél, a Groupama Aréna és az új Telekom székház közvetlen szomszédságában helyezkedik el.

Az épület alapterülete mintegy 7000 négyzetméter, a teljes bruttó alapterülete pedig megközelítőleg 70.000 négyzetméter, amely 4 pinceszint + földszint + 8 emelet + tetőszint megoszlásban ölt testet. Korábban a résfalépítést és egyéb mélyépítési munkálatokat a HBM Soletanche Bachy szakemberei végezték el.

Nyárig megvalósul a teljes szerkezet

Cserneczky Zsolt projektvezető tájékoztatta lapunkat a SWIETELSKY helyszíni munkavégzéséről, melynek során a vasbeton és acél szerkezetépítési munkálatokat végzik el.

A Liberty összesen 4 pinceszintjén mélygarázs és kiszolgáló funkciók helyezkednek el, míg a térszín feletti felépítmény két dilatációra tagolt, a földszinten retail funkció, a körút felőli oldal felső 4 szintjén (5-8. emelet) hotel, az épület többi részében irodák valósulnak meg a tervek szerint.

Az épület legmagasabb pontját a Swietelsky ütemterv szerint idén júniusban fogja elérni.

Látszóbeton díszpárkányok ékesítik az épületet

Cserneczky Zsolt kifejtette, folyamatosan készítik a monolit vasbeton szerkezeteket, - pilléreket, falakat, gerendákat és födémeket – valamint az előregyártott vasbeton lépcsőket és homlokzati díszpárkányokat. A kivitelezés jelenleg a 4-5. emeleti szerkezetek építésénél tart.

„A következő időszakban elkészülnek a hátralevő szintek szerkezetei, majd a tetőtéri acélszerkezetek és a trafó leadó aknák” – tette hozzá.

Az épület különlegességei a hőhídmegszakítóval elválasztott látszóbeton díszpárkányok, amelyekből mintegy 3300 folyóméter készül. Ezen párkányok - megrendelői és tervezői esztétikai igényeihez - igazítása és folyamatos gyártása, valamint építésének beindítása kívánta meg időarányosan a legtöbb ráfordítást szervezési oldalról.

Galéria

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.irodaHBM Kft.Wing Zrt.Budapest

Hírlevél

Hirdetés