2024.06.13, Csütörtök
Másfél hónappal az ütemterv előtt halad a Liberty irodaház építkezése
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Másfél hónappal az ütemterv előtt halad a Liberty irodaház építkezése

magyarepitok.hu

2019.12.16. 08:13 - Szabó Ákos

A HBM Soletanche Bachy mintegy 45 nappal előzte meg a résfalazás befejezésével a vállalt ütemtervet a Hungária körgyűrűn épülő új irodaház alapozási munkáiban.

Hirdetés

Modern és energiatakarékos megoldásokkal dolgozik a hazai WING Zrt. beruházásán a HBM Soletanche Bachy. A munkálatok során teremtik meg a nyolcemeletes, összesen 40 ezer négyzetméteres Liberty irodaház alapjait, melyet négyszintes mélygarázzsal adnak majd át.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

A gyors és biztonságos munkát ünnepelték meg

Nemrég részáró ünnepséget tartott a mélyépítő vállalat  - a résfalazási munkák befejezése kapcsán tartott esemény a magasépítésben ismert bokrétaünnepeknek felel meg az alapozás világában. A részáráshoz szükséges munkálatokat a Liberty-beruházáson a tervezettnél másfél hónappal korábban értek véget.

 

Ilyen lesz a kész Liberty irodaház (látványterv)

Kaltenbacher Tamás, a HBM ügyvezetője az eseményen felszólalva elmondta, hogy: a gyors előrehaladás a cég munkatársainak felkészültségén kívül, a WING támogató hozzáállása és a kiemelkedően jól előkészített fejlesztése miatt, valamint a földmunkát végző partner, az ÁR-LA kiváló munkájának köszönhetően volt lehetséges. Kihangsúlyozta:

nagyon fontos a HBM számára, hogy biztonságosan és balesetmentesen teljesítették a munkát.

 

Kaltenbacher Tamás

„Színvonalas építkezésen dolgozhatunk, ahol sok kihívás vár még ránk, ezeket is nagyon jól kell teljesítenünk – ebben segít az a másfél hónap, amit az eddigi munkálatok során nyertünk, továbbá az is, hogy jó döntéseket tudjunk hozni a kockázatokról, amiket együtt kezelünk.”

A vezető végezetül megköszönte a WING-nek a projektelőkészítést, a HBM projektcsapatának pedig a kivitelezést.

 

Kimagaslóan rendezett munkaterület

 

Schőmer Norbert

A beruházó részéről felszólaló Schőmer Norbert irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettes kiemelte

a Liberty irodaház munkaterületének rendezettségét.

„A WING-nek is roppant fontos az emberek biztonsága, legyenek azok alvállalkozóink, vagy fővállalkozóink munkatársai” – tette hozzá a mélyépítő cég által hangsúlyozott munkavédelmi intézkedésekre utalva.

 

Olyan precizitás kell, mint a sebészethez

 

 

A vezető beszédében érzékletes példával szemléltette a mélyépítési munkák speciális természetét. Véleménye szerint a HBM által elvégzett munka leginkább a laparoszkópiás sebészethez hasonlítható mind pontosságában, mind pedig abban, hogy úgy kell ezt a precíz kivitelezést végrehajtaniuk, hogy közben nem látnak a föld felszíne alá.

A projektben használt digitalizációs technológiák előnyeiről is szót ejtettek a kivitelező szakemberei, valamint lehetőség nyílt a VR applikáció helyszíni kipróbálására.

 

 

Nagy igény van az új irodákra Budapesten

A HBM Soletanche Bachy szakemberei október eleje óta dolgoznak a munkaterületen, a résfalépítés befejeztével egyéb mélyépítési munkálatokat végeznek el 2020 szeptemberéig.

A látványtervekből már kirajzolódó impozáns irodaház 8 ezer négyzetméteres alapterületen készül el, a több mint 40 ezer négyzetméternyi bérbeadható területre pedig már most folyamatos az érdeklődés.

 

Galéria

Mi épül?HBM Kft.irodaBudapestWing Zrt.

Hírlevél

Hirdetés