2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Modern, UEFA-2-es minősítésű futballstadiont kap Nyíregyháza
Fotók: ÉPKAR Zrt.

Modern, UEFA-2-es minősítésű futballstadiont kap Nyíregyháza

MTI, magyarepitok.hu

2022.02.11. 13:44 - Gyöngyösi Klaudia

A létesítményben helyet kap egy kétszintes, kétszáz négyzetméteres, fitneszteremmel és öltözőkkel felszerelt sportközpont, valamint az aréna körül egy 670 méter hosszú, kivilágított rekortán burkolatú futókör is készül.

Hirdetés

Letették az új nyíregyházi stadion alapkövét a nyírségi nagyvárosban pénteken – derült ki a kivitelező Épkar Zrt. Facebook posztjából.

Fotók: ÉPKAR Zrt.

Az építtető BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. által kiírt közbeszerzési eljáráson nyertes Épkar Zrt. a NYÍR-WETLAND Generál Zrt.-vel konzorciumban végzi a nyíregyházi stadion kivitelezési munkálatait. A munkaterületet két szakaszban adták át a kivitelezőnek, a stadion épületének alapozási munkálatai idén februárban kezdődtek.

Az ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, Nyíregyházán a három alapsportág: az úszás, az atlétika és a torna mellett egy negyedik, a futball is új otthont kap. Az államtitkár kiemelte, hogy napjainkban egyre nehezebb bevonzani a fiatalokat a sportpályákra, ezért nagyon fontos, hogy modern, minden igényt kiszolgáló környezet várhassa őket.

A Nemzeti stadionfejlesztési program keretében - a régi labdarúgóstadion elbontásával, egyes elemeinek megtartásával és újraépítésével - 8150 férőhelyes létesítmény épül több mint 19 milliárd forint költségvetési támogatásból.

 

Az 1958-ban épült stadion modern futballarénaként születik újjá

A létesítmény a tervek szerint 2023 végére készül el.

Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár ismertetése szerint az új stadion multifunkcionális lesz, amelyben elhelyezhető egy 160 négyzetméteres színpad is. Továbbá a létesítményben helyet kap egy kétszintes, kétszáz négyzetméteres, fitneszteremmel és öltözőkkel felszerelt sportközpont, valamint a stadion körül egy 670 méter hosszú, kivilágított rekortán burkolatú futókör is készül.

"Ezekkel a fejlesztésekkel nemcsak a világ legnagyobb futballcsapatait fogadhatjuk méltó körülmények között, hanem az utánpótlás számára is megfelelő infrastrukturális hátteret biztosítunk" - fogalmazott az államtitkár.

Kovács Ferenc polgármester úgy nyilatkozott: újabb, a nyíregyházi sport számára kiemelten fontos fejlesztés kezdődött el. Mint elmondta, az 1958-ban megépült stadion története alatt csak kisebb javításokat végeztek, a mostani beruházás eredményeként azonban modern, UEFA-2-es minősítésű futballarénája lesz Nyíregyházának.

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.NYÍR-WETLAND Generál Zrt.építőipari cégekstadionépítésNyíregyházasportberuházásokSpartacus stadionNyíregyházi Stadion

Hírlevél

Hirdetés