2024.04.18, Csütörtök
Megalapozták Nyíregyháza új multifunkciós stadionját

Megalapozták Nyíregyháza új multifunkciós stadionját

magyarepitok.hu

2022.05.31. 20:30 - Szabó Ákos

Az Épkar és a Nyír-Wetland újjáépíti a Nyíregyházi Stadiont.

Hirdetés

Új stadionnal gazdagodik Nyíregyháza és a város labdarúgása: a beruházást az alapkő letétele óta külön figyelemmel követi lapunk. Legutóbb az előkészítő munkákról számoltunk be: a már az építésekor elavult technológiával elkészült lelátókat elbontották, és előkészültek az építkezésre.

A Beruházási Ügynökség feladatait ellátó BMSK Zrt. beruházásában az Épkar Zrt. és Nyír-Wetland Generál Zrt. egy mintegy 12200 négyzetméteres, 8150 férőhelyes fedett lelátóval, vasbeton pillérvázas felszerkezettel építi a futballstadiont: a tetőszerkezetet összesen 58 darab előregyártott pillér fogja alátámasztani és ehhez 316 tőcsarvart már el is helyeztek. A meccseket egy 10160 négyzetméteres központi pályán játszhatják majd.

 

 

Nem csupán focizni lehet a stadionban

A stadion multifunkcionális kialakítású lesz: egy 160 négyzetméteres színpadot is fel lehet majd állítani benne, így nemcsak sport, hanem más eseményeket (például koncerteket) is szervezhetnek majd benne. Mindemelett a labdarúgás szempontjából is teljesen modern lesz a komplexum: az UEFA-2-es szabványoknak megfelelően készül el.

Illés Gábor, az Épkar Zrt. építésvezetője az aktuális munkákról tájékoztatta a magyarepitok.hu-t. Megtudtuk:

az alapozás elérte a 100 százalékos készültséget, készen vannak a munkafázissal.

 

 

Számokban az alapozás

 

A cölöpözéssel együtt a munkafolyamat során 

  • 480 tonna betonacélt,
  • 3450 köbméter betont,
  • 160 darab fejtömböt,
  • illetve több mint 1 kilométernyi: egész pontosan 1668 méternyi talpgerendát is beépítettek.

 

 

Négy daruval dolgoznak

A munkákhoz a konzorcium 4 darut állított fel a helyszínen: ezek segítségével a szerkezetépítés is halad. A tetőszerkezetet előregyártott pillérek fogják majd alátámasztani: ezeknek is elkészítettek az alapjait. Az A szektorban haladtak előre legjobban az építkezéssel, de már a B és D szektor szerkezetein is elrajtolt a munka – foglalta össze a vezető mérnök. 

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.NYÍR-WETLAND Generál Zrt.Nyíregyházi StadionNyíregyházaBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)Spartacus stadion

Hírlevél

Hirdetés