2024.05.19, Vasárnap
Ezzel a videóval bejárhatjuk a legnagyobb magyar megújult otthonát

Ezzel a videóval bejárhatjuk a legnagyobb magyar megújult otthonát

magyarepitok.hu

2023.01.29. 09:01 - Hegedűs Gergely

Gróf Széchenyi István kora óta nem volt példa ilyen mértékű fejlesztésekre a nemzeti emlékhellyé nyilvánított kastély-együttesben.

Hirdetés

A Magyar Építők stábja is bejárta a Fertődi Zrt.-ZÁÉV Zrt. konzorcium kivitelezésében megújult nagycenki Széchenyi-kastélyt.  A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében elvégzett projektben a barokk épületegyüttesben az Öregkastély, a Széchenyi-szárny, a Virágház, a Pandúrházak, valamint a kastélypark újult meg.

A Győr-Moson-Sopron megyében található kastély hazánk egyik legnevezetesebb műemléke, miután a Széchenyi-család történelemformáló személyiségeinek volt az otthona. Többek közt Gróf Széchenyi István is részben itt nevelkedett, akinek alkotásait a kastély emeletén számos dokumentum, tárgy modell és makett segíti megismerni.

Korábbi sajtóhírek szerint Széchenyi István kora óta nem volt példa ilyen mértékű fejlesztésekre a 2016-ban nemzeti emlékhellyé nyilvánított kastély-együttesben.

 

Mi épül?műemlékfelújításNagycenkZÁÉV Építőipari Zrt.Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.kastélyfelújításNemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram

Hírlevél

Hirdetés