2024.03.29, Péntek
Így néz ki Újpest átfogó sportfejlesztése

Így néz ki Újpest átfogó sportfejlesztése

nso.hu

2016.11.05. 10:00 - Hegedűs Gergely

Szinte valamennyi sportágat érinti a beruházás, amely az élsportot és a tömegsportot egyaránt támogatja.

Hirdetés

A Nemzeti Sport a projekt részleteivel és látványtervekkel számolt be az Újpesti Torna Egylet (UTE) fejlesztéseiről.

A program első ütemében a labdarúgás számára hat új futballpálya épül, három-három füves, illetve műfüves, ezzel az észak-pesti régióban egyedülálló központ jön létre. A romos Tungsram-lelátót lebontják, a helyén épül egy multifunkcionális sportcsarnok, és tovább bővül az akadémia. Ennek célja, hogy a labdarúgók a téli időszakban tudjanak itt készülni, de a többi szakosztály is használhatja, elsősorban a röplabda-, amely az NB I-ben szerepel. Épül emellett egy lelátó nélküli kézilabda pálya méretű edzőcsarnok is.

A második ütemben felépül egy jég- és curling csarnok, míg az atlétika-szakosztály számára meghosszabbítják a futófolyosót. Emellett megújul az atlétika pálya, készül egy futókör a hosszútávfutóknak, valamint streetball, strandröplabda és teniszpályák is megvalósulnak.

Az NFM és az UTE együttműködésével születő fejlesztés bejelentésekor Őze istván klubigazgató elmondta, az új létesítmények a hivatásos és a tömegsportolók számára egyaránt épülnek, rekreációs és egészségmegőrző szerepet is betöltenek majd. Meghatározott feltételek mentén és időben, a nagyközönség számára is megnyitják a területet.

A program idén elindul, a tervek szerint másfél év alatt elkészülnek az új építmények.

Galéria

Mi épül?sportberuházások

Hírlevél

Hirdetés