2024.03.02, Szombat
Brit elismerésben részesült Szombathely egyik legnagyobb sportberuházása
fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Brit elismerésben részesült Szombathely egyik legnagyobb sportberuházása

magyarepitok.hu

2018.09.14. 14:55 - Antal Zsófia

A tavaly átadott Haladás Stadion építésének mérnöki teljesítményéért többek között a ZÁÉV, a Swietelsky és a Weinberg is oklevelet kapott.

Hirdetés

A hétfőn a Magyar Tudományos Akadémia épületében átadásra került Tierney Clark díj zsűrije a fődíj mellett elismerő oklevelet adományozott a szombathelyi Haladás Sportkomplexum tervezőinek és kivitelezőinek is - derül ki a Magyar Mérnöki Kamara közleményéből. Ezzel a stadion időközben elhunyt szerkezettervezője, Volkai János emléke előtt tisztelegnek. A projekt résztvevőinek képviseletében az oklevelet Dezső Zsigmond okleveles építőmérnök, szerkezettervező vehette át Áder János köztársasági elnöktől és András yorki hercegtől.

A mérnöki alkotás megvalósításában a következő cégek vettek részt:

  • Vision Építésziroda Kft.
  • Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.
  • ZÁÉV Zrt.
  • Swietelsky Magyarország Kft.
  • ASA Építőipari Kft.
  • Weinberg 93 Építő Kft.
  • TM Janeda Kft.

Az oklevél átadására a fődíjhoz hasonlóan a brit Institution of Civil Engineers (ICE) alapításának 200. évfordulója, valamint az Építőmérnökök Európai Éve alkalmából a Magyar Mérnöki Kamara által szervezett Építőmérnök 200 című nemzetközi konferencia megnyitóján, az MTA dísztermében került sor.

A több mint 15 milliárd forintos szombathelyi projekt részleteiről korábban Strobl Ákos, a ZÁÉV főmérnöke adott interjút a Magyar Építőknek.

ZÁÉV Építőipari Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.Weinberg '93 Építő Kft.AktuálisstadionépítéssportberuházásokSzombathelynívódíjakMagyar Mérnöki Kamara

Hírlevél

Hirdetés