2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Tiszafüreden nyitja meg legújabb üzemét egy kínai élelmiszercég
hutoepito.hu

Tiszafüreden nyitja meg legújabb üzemét egy kínai élelmiszercég

MTI

2018.11.09. 16:22 - Antal Zsófia

A jelentős zöldmezős beruházás számos munkahelyet is hoz az észak-alföldi városnak.

Hirdetés

Csaknem 5 millió eurós (1,6 milliárd forint) zöldmezős beruházással élelmiszer-feldolgozó üzemet hoz létre a Li Cheng Kft. Tiszafüreden - közölte Ujvári Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere. A gödöllői székhelyű, kínai állampolgárok és jogi személy tulajdonában álló cég fejlesztése több mint száz új munkahelyet teremt.

A 4 ezer négyzetméteres üzem építéséhez az önkormányzat kedvezményes áron biztosít 1,6 hektáros telket az egyik bevásárlóközpont mögötti területen, mivel a beruházásnak köszönhetően az iparűzési adóbevétel jelentős növekedésére számítanak.

Az építkezés várhatóan 2019 tavaszán kezdődik, és 2020 második félévében indulhat meg a termelés. Az új tiszafüredi üzem lesz a befektető legnagyobb magyarországi fióktelephelye, ahol mélyhűtött félkész termékeket fognak előállítani az Európai Unió tagállamai számára. Az üzem mellett kisebb kiszolgáló létesítményt is kialakítanak majd.

 

Az új üzemtől a helyi munkanélküliség csökkenését várják

Ujvári Imre elmondta: a Li Cheng Kft. többségében szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztat majd dolgozókat és körülbelül húsz szakemberre, élelmiszermérnökökre, szakmunkásokra is szüksége lesz. Tiszafüreden - a szeptemberi adatok szerint - 332 álláskereső volt, ami 4,16 százalékos munkanélküliségi mutató.

A Li Cheng Kft. több mint tíz éve működik Magyarországon, gödöllői székhelyén termelés is folyik, fióktelephelye van még Tiszanánán. A cég már most is majdnem kétszáz embert foglalkoztat, árbevétele meghaladja a kétmilliárd forintot.

munkahelyekMi épül?Tiszafüredüzemépítésélelmiszeriparzöldmezős beruházás

Hírlevél

Hirdetés