2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Megújul a budapesti Nagykörút, a tervezés idén rajtol el
Látványtervek: Fővárosi Önkormányzat

Megújul a budapesti Nagykörút, a tervezés idén rajtol el

mti

2024.02.08. 12:48 - Szabó Ákos

Egységes koncepciót kaphat a főváros egyik legfontosabb közlekedési útvonala.

Hirdetés

Az idén indulhat a Nagykörút Nyugati tér és Mester utca közötti szakaszára vonatkozó komplex megújítás tervezése, a szakaszosan megvalósítandó beruházás várhatóan a jövő évben kezdődhet el és a következő ciklus végére valósulhat meg - közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva.

A fejlesztésről a főváros és a négy érintett kerület - VI., VII., VIII., IX. - az Erzsébetvárosban tartott kihelyezett kabinetülésen kötött megállapodást.

 

 

A projekt nagyjából négymilliárd forint európai uniós, továbbá fővárosi és kerületi forrásból valósulhat majd meg.

A komplex fejlesztés során nemcsak egyszerűen a fizikai teret újítják meg, hanem a város egységes arculatát szeretnék megteremteni, és mindezt összekapcsolják egy vállalkozásfejlesztési programmal

– fejtette ki a városvezető.

 

Nő a zöldfelületek mérete

Az elhangzottak alapján a beruházás érdemben nem befolyásolja a mostani forgalmi rendet, de a tervek fontos része az például, hogy az adott helyeken a mostani parkolósávokat és a kerékpársávokat felcserélnék, tehát a kerékpársávok kerülnének a járdához közel. Továbbá szeretnék megkönnyíteni a helyi kereskedelmet, vállalkozásokat kiszolgáló logisztikai igényű parkolást.

A fejlesztés során többek között növelik majd a zöldfelületek nagyságát, a meglévő fasort megvédik, védettebb kerékpársávokat alakítanak ki, valamint egy egységes vízáteresztő burkolatot szeretnének a járdafelületeken, továbbá javítják az útminőséget és több zebrát is kialakítanak.

Iparági hírekBudapestNagykörútErzsébetvárosTerézvárosJózsefvárosFerencvárosútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés