2024.04.18, Csütörtök
Elérte legmagasabb pontját a BEM Center
Fotó: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Elérte legmagasabb pontját a BEM Center

magyarepitok.hu

2023.04.14. 14:14 - Bíró Beáta

A Market csoport fejlesztésében és kivitelezésében megvalósuló irodaház év végétől várja bérlőit.

Hirdetés

A hotelként és irodaházként újjászülető egykori Radetzky-laktanyáról lapunk már korábban is beszámolt. A BEM Center a Duna-parttól egy kőhajításnyira, Bel-Buda szívében egy olyan épületkomplexum, melynek nem titkolt célja, hogy új színnel bővítse a hazai ingatlanpalettát. Az idén átadásra kerülő létesítmény a fejlesztő Market Asset Management és a bérbeadásért felelős Property Market közös projektje. Kivitelezője pedig a Market Építő Zrt.

Az épület szerkezete most érte el a legmagasabb pontját, ezt az alkalmat a szerkezet tetejére kitűzött bokrétával ünnepelték. Az esemény megnyitóján beszédet mondott Őrsi Gergely, Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának polgármestere, aki a hagyományos szalagtűzési ceremóniában is részt vállalt.

 

Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

 

„Bel-Buda szívében egy olyan hotel-irodaház szinergiára alapuló épület születik, amelynek nem titkolt célja, hogy új színnel bővítse a hazai ingatlanpalettát. Ez a különleges szinergia a nemzetközi piacon is egyre népszerűbb” – hangsúlyozta beszédében Makra Sándor, a Market Asset Management Zrt. vezérigazgatója.

 

Makra Sándor, a Market Asset Management Zrt. vezérigazgatója

 

A hosszú történelmi múltra visszatekintő épület 2019-ben került a Market cégcsoport tulajdonába, meglehetősen leromlott, helyenként életveszélyes állapotban.

 

 

„Komoly mérnöki kihívásnak bizonyult a műemléki homlokzat megtámasztása. Statikusok egész csapata dolgozott azon, hogy egy kívülről összefogott, de belülre réspillérekre letámasztott acélszerkezet képében megtalálják a megoldást. A régészeti munkálatok során mintegy 200 darab érmét és több mint 1300 láda történelmi emléket mentettek meg az utókor számára a régészek” – mondta el az építkezés kihívásairól Májer András, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója.

 

Májer András, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója

 

Hozzátette: az építkezési földmunkák során 85.000 köbméter földet emeltek ki, kb. 29.000 köbméter betont és 4.100 tonna betonacélt dolgoztak be.

 

Megszűnnek a környék parkolási gondjai 

A szerkezetkész állapot elérését követően a kivitelezés az épület látványosabb külső homlokzati munkálataival és a belső terek kialakításával folytatódik. A cégcsoport történelmi örökség megőrzése iránti elhivatottságát tükrözi, hogy a műemlékvédett homlokzatrészen az eredeti, dualista kori díszitőelemek is rekonstruálásra kerülnek majd.

 

 

A projekt a lakosság számára is pozitívumokkal jár: rendeződik a környékbeli közlekedés, a Bem tér gyalogosbarát funkciót kap, a 3 szintes mélygarázsnak köszönhetően pedig megszűnhetnek a szomszédos utcák parkolási nehézségei. Nem utolsó sorban a színvonalas és minőségi, városképemelő fejlesztés a környező ingatlanok értékét is növelni fogja. A Dunához közelebb eső épületrészen kap helyet a hotel funkció, az irodaházat a mögötte elhelyezkedő területen alakítják ki.  

 

Látványterv: Marketing Ügynökség Contened

 

A beruházás már az építkezés alatt nemzetközi elismerést kapott: a Construction and Investment Journal (CIJ) szakmai díját kapta a legjobb megvalósítás alatt álló irodaház fejlesztése 20.000 m2 feletti kategóriában.

Az ütemtervnek megfelelően a BEM Center irodaház bérlői 2023 decemberében költözhetnek be az épületbe.  

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.Market Asset Management Zrt.Property Market Kft.BEM CenterszállodaberuházásirodaházBudapest

Hírlevél

Hirdetés