2024.05.30, Csütörtök
Nádorkert állomás: új közösségi közlekedési kapcsolat Dél-Budán
Budapest Fejlesztési Központ

Nádorkert állomás: új közösségi közlekedési kapcsolat Dél-Budán

2020.04.20. 16:10

A fővárosi Déli Körvasút projektben három új állomás is elkészül, Nádorkert megállóhely többek között Dél-Budát köti majd be a főváros vérkeringésébe.

A Déli Körvasút beruházásról már korábban beszámoltunk: a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) óriásprojektje új lendületet ad majd a közösségi közlekedésnek a főváros déli részén, ráadásul hosszú évtizedek óta ez az első olyan vasúti beruházás, amely nemcsak az ingázókat, de a budapestieket is szolgálja.

 

 

A három, helyenként négyvágányúvá bővülő körvasút Kelenföldet köti majd össze Ferencvárossal, és a beruházás során három új vasúti megállót is építenek:

  • a XI. kerületi Nádorkert a később meghosszabbítandó budai fonódó villamoshoz és a környező lakó-, és irodaövezethez, valamint egyetemi negyedhez,
  • a Soroksári út környezetében lévő Danubius a dunaparti területekhez és az összekötött H6/H7 HÉV-hez,
  • a Népliget megállóhely pedig az M3 metróhoz, az Üllői úthoz

teremt majd közvetlen kapcsolatot.

 

 

Modern és csendes

Ahogy a Déli körvasút városias, lakott területeken futó szakaszait, úgy a Nádorkert vasúti megállót is egy íves zajvédő fal veszi majd körül. Ez az íves borítás nemcsak izgalmassá és látványosan modernné teszi majd a vasútállomást, de a zajvédő fal a közelben élőket és dolgozókat is védi a vasút zajától.

 

 

A Nádorkert megálló új közlekedési kapcsolatokat is teremt Dél-Budán: a megállóhelytől a később meghosszabbítandó budai fonódó villamosra, valamint a Budafokra tartó autóbuszjáratokra is könnyen át lehet majd szállni.

 

 

A cikk a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) támogatásával jelent meg.

KirakatBudapest Fejlesztési Központ (BFK)BudapestDéli körvasútÚjbudaSoroksárKelenföld