2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Felkerült a bokréta Mélykút új sport- és kulturális központjának tetejére
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Felkerült a bokréta Mélykút új sport- és kulturális központjának tetejére

magyarepitok.hu

2023.04.21. 09:45 - Szabó Ákos

A HÉP és a R.E.D-Hungary Zrt. konzorciuma építi fel a hasonló méretű városokban ritkán látott nagyságú központot.

Hirdetés

Nagyszabású építkezés rajtolt el 2022. április 1-jén a Bács-Kiskun vármegye legdélebbi részén található Mélykúton. A határ közvetlen közelében fekvő városban látványos sport- és kulturális központ épül a Horváth Építőmester Zrt. (HÉP) és a R.E.D-Hungary Zrt. kivitelezésében a mélykúti önkormányzat megbízásából. A beruházás megvalósítása során a közbeszerzési, műszaki ellenőri, és projektmenedzseri feladatok ellátását az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) végzi el.

 

A képre kattintva galéria nyílik

A beruházás az ütemterv szerint halad, a komplexum bő egy évvel a munkálatok megkezdése után, április 19-én érte el a legmagasabb pontját. Így ünnepélyesen felkerült rá a bokréta is, melyet Bolvári János mélykúti esperes, plébános áldott meg.

Az eseményen a HÉP Zrt. részéről Gulya Balázs ügyvezető, Szűcs István főmérnök és Fodor Gyula építésvezető is részt vett.

 

 

A maga nemében a legnagyobb

„Jelenleg Magyarországon a vidéki, hasonló méretű települések közül a legnagyobb kulturális és sportberuházás a mélykúti”

– emelte ki beszédében Bányai Gábor kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője a baon.hu beszámolója szerint, majd hozzátette azt is, hogy komoly feladat vár a mélykútiakra, amire már most készülni kell: életet kell lehelni a falak közé sport és kulturális események rendezésével.

 

Bányai Gábor kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője

 

Nemcsak Mélykút, hanem a térség is gazdagodik az új központtal

Kovács Tamás polgármester többek között arra emlékeztetett, a városvezetésben először 2017-ben fogalmazódott meg a gondolat, hogy Mélykút városközpont rekonstrukciójának részeként az önkormányzat az energetikailag és szerkezetileg is elavult kultúrház és sportcsarnok helyén szeretné megvalósítani a beruházást, mivel a meglévő épület már nem tudta kielégíteni a csapatsportok, valamint a kulturális programok iránti egyre növekvő lakossági igényeket.

 

Kovács Tamás polgármester

 

A városvezető rámutatott:

nemcsak Mélykút, hanem a környék kulturális és sportrendezvény terévé szeretnék tenni a létesítményt.

Hajdú Sándor, a Honvédelmi Minisztérium Sportlétesítmény-fejlesztési Osztály vezetője pedig azt hangsúlyozta:

fontos, hogy a mélykúti beruházáshoz hasonló létesítmények legyenek, ahol a vidéken élők számára is ugyanolyan lehetőség nyílik a színvonalas és igényes kikapcsolódásra, sportolásra, mint a nagyvárosokban élőknek; ahol tényleg lehet élni, ahol vannak lehetőségek.

 

 

Így épül fel a komplexum

A projekt során a jelenlegi művelődési ház mellett építkeznek. A beruházás elején elbontották a korábban a helyszínen található épületeket és a kész létesítményben egy 20×40 méteres, szabványos méretű küzdőtérrel, 300 fős mobil lelátókkal, öltözőkkel és egyéb kiszolgáló helyiségekkel rendelkezdő sportközpont jön létre. A külső területen egy 1367 négyzetméteres sportpályát is kialakítanak.

 

 

A szűk egy éven belül, 2024 februárjában elkészülő komplexum központi részén egy 216 négyzetméteres aula helyezkedik majd el, mindemellett az épület részét képezi majd egy 314 négyzetméteres rendezvényterem is az ahhoz tartozó 141 négyzetméteres nézőtérrel, és a 111 négyzetméteres színházi színpaddal is.

A telken belül 46 új parkoló is létesül, ebből 4 pozíció az elektromos autók töltésére lesz alkalmas. A szomszédos telken továbbá átadnak 27 db személygépkocsi és két autóbusz parkolót, a közterületen pedig további 41 db személygépkocsi parkolót, melyből hármat a mozgássérültek részére alakítanak ki.

 

 

Galéria

Mi épül?Horváth Építőmester Zrt.HÉPR.E.D-Hungary Zrt.MélykútÉpítési és Közlekedési Minisztérium

Hírlevél

Hirdetés