2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Leleplezték a főváros egyik szimbolikus épületének megújult homlokzatát
Fotók: MTI/Balogh Zoltán

Leleplezték a főváros egyik szimbolikus épületének megújult homlokzatát

mti, magyarepitok.hu

2023.06.07. 10:50 - Szabó Ákos

A 2022 végére megújult Blaha Lujza térhez méltó épületet kap vissza Budapest külön projektben, magánberuházásban.

Hirdetés

Corvin Palace néven nyit meg augusztus végén a felújított Corvin Áruház a budapesti Blaha Lujza téren, az eredeti állapotban helyreállított homlokzatot takaró háló június 6-án délután ünnepélyes keretek között került le az épületről. Az épület leglátványosabb eleme a Belvárosi Építő Kft. munkájával kapta vissza régi fényét.

Az 1926-ban átadott áruház régi-új homlokzatának bemutatása után a tulajdonos és üzemeltető Corvin Áruház Kft. egyik tulajdonosa, Balogh Viktor újságíróknak elmondta: az épület felújítása összesen mintegy 8 milliárd forintba kerül, amit saját forrásból, illetve a Raiffeisen Bank finanszírozásával valósítanak meg. A homlokzat helyreállítására körülbelül 1 milliárd forintot fordítottak.

 

Fotók: MTI/Balogh Zoltán

 

16 ezer négyzetméteres épület a Nagykörút mellett

Az épületben a közösségi terek mellett üzletek és irodák lesznek, az üzletek nagyobb része már bérbe van adva, az irodák többségéről még folynak a tárgyalások. A 16 ezer négyzetméternyi terület nagyjából fele lesz üzlet, a másik fele iroda.

 

 

A homlokzat ünnepélyes felfedése előtt Pikó András, a főváros VIII. kerületének polgármestere megköszönte a Corvin Palace tulajdonosainak és csapatának az értékmentő és értékteremtő munkát. Kiemelte, hogy az áruház jól illeszkedik majd a megújult Somogyi Béla utcához, a Blaha Lujza térhez (ezeket a munkákat a Strabag-csoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő Kft. végezte el, a teret 2022 decemberében adták át), illetve a Palotanegyedhez, segít otthonossá tenni a várost.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere többek között elmondta: a Blaha Lujza tér ellen "történelmi bűnöket" követtek el korábban, ezek közé sorolta az egykor itt álló Nemzeti Színház lebontását is.

 

 

Galéria

Mi épül?Blaha Lujza térVIII. kerületJózsefvárosBelvárosi Építő Kft.műemlékfelújításirodaStrabagépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés