2024.05.29, Szerda
Hat beruházást adtak át a mai napon ebben a tolnai kisvárosban
Fotók: MTI

Hat beruházást adtak át a mai napon ebben a tolnai kisvárosban

mti

2023.08.09. 14:29 - Hegedűs Gergely

Többek közt bölcsődei résszel bővült az óvoda, új útburkolatot kapott a Malom utca, illetve egy felújított a irodaházat is átadtak.

Hirdetés

Hat beruházás készült el a 2200 lakosú Nagymányokon - derült ki az MTI híréből. A Tolna vármegyei városban csaknem egymilliárd forint értékben hajtottak végre beruházásokat, amelyeknek az átadását augusztus 9-én tartották meg. A beruházások egyike az óvoda bölcsődei résszel bővítése volt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 185 millió forintos támogatásával.

Szintén a TOP 249 millió forintos támogatásával végezték el a belterületi csapadékvíz-hálózat rekonstrukcióját két településrészen,

valamint 414 millió forintból barnamezős területek rehabilitációjának részeként a nagymányoki iparterületen irodaházat újítottak fel, parkosítottak, csarnokot építettek.

Emellett új burkolatot kapott a Malom utca, és további utakat, illetve járdákat újítottak fel. A közétkeztetést 61 millió forintos támogatással korszerűsítették - közölte Bartucz Máté, a település polgármestere.

Az eseményen a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is részt vett. Potápi Árpád János, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, a Pitypang óvodában rendezett eseményen úgy fogalmazott, a kormány a vidék Magyarországát képviseli. Közlése szerint úgy próbálja támogatni a projekteket, hogy inkább kisebb összegekkel, de minden településre jusson beruházás. 

Hírlevél

Hirdetés