2024.05.02, Csütörtök

Hirdetés

Új épületszárnnyal és öt új tanteremmel bővült ez a budapesti iskola
Fotók: MTI

Új épületszárnnyal és öt új tanteremmel bővült ez a budapesti iskola

mti

2023.08.21. 14:18 - Hegedűs Gergely

A kétszintes szárny megépítése előtt eklektikus környezet volt jellemző az intézményre, különféle korszakok, különféle építészeti lenyomatát lehetett látni.

Hirdetés

Budapesten augusztus 21-én átadták a Külső-Pesti Tankerületi Központ által fenntartott Gulner Gyula Általános Iskola új épületszárnyát. A közbeszerzési adatok szerint az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházását a TÉR-Generál Kft. kivitelezte.

A nemzeti köznevelési infrastruktúra-fejlesztési program II. ütemében megvalósult XVIII. kerületi beruházást a kormány 930,378 millió forinttal támogatta. Ebből mintegy 880 millió forintot kivitelezésre, 50 millió forintot bútorok, konyhai eszközök beszerzésére fordítottak.   


Átjáróval kötötték össze az épületeket 

Az eseményen Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) magasépítésért felelős helyettes államtitkára kiemelte, az új kétszintes szárny megépítése előtt eklektikus környezet volt jellemző az iskolára, különféle korszakok, különféle építészeti lenyomatát lehetett látni, ennek korszerűsítése jogos igény volt.   

Ismertette, az új épületszárny átadása révén az iskola 5 új tanteremmel bővült, étkezőt, konyhát alakítottak ki, akadálymentessé tették az épületet. A beruházással egységesen, magasabb színvonalra hozott, átjáróval összekapcsolt két épületrész valósult meg.

Hozzátette, a Gulner Gyula Általános Iskolában megvalósult beruházás komoly előrelépést jelent a kerület oktatási tevékenységében, amelynek hasznát jelenleg is lehet látni, és szolgálja a jövő generációjának épülését.   


Hamarosan a parlament elé kerül a magyar építészetről szóló törvény

A helyettes államtitkár az átadáson szól arról is, a tárca számára fontos, hogy a magyar építészetet olyan alapokra helyezzék, amelyek révén minden lokális és országos intézmény megvalósítása egységes, elvárható szinten történjen. Ezt a célt szolgálja a magyar építészetről szóló törvény, amely a minisztérium gondozásában hamarosan a parlament elé kerül.

Megjegyezte, a beruházásoknál fontos feltétel a funkcionális, gazdaságos, hosszú távú üzemeltetés, hogy megvalósuljon a rendelkezésre álló erőforrások leghatékonyabb felhasználása. Ezt az állami beruházásokról szóló törvénnyel kívánják elérni, amely reményeik szerint rövidesen hatályba lép - mondta Nyul Zoltán.

Mi épül?Építési és Közlekedési MinisztériumTÉR-Generál Kft.iskolaépítésépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés