2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Visszakapja régi fényét Szatmárnémeti legendás szállodája
Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány

Visszakapja régi fényét Szatmárnémeti legendás szállodája

magyarepítok.hu, Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány

2023.09.13. 17:40 - Móré Levente

A Szatmárnémeti régi főterén álló egykori Pannónia Szálló 2025-ben, az IHG Hotels & Resorts nemzetközi lánc Hotel Indigo márkája alatt nyithat meg újra.

Hirdetés

A mai napon elkezdett felújítás régóta váratott magára, az egykori Pannónia, majd Dacia Szálloda évek óta üresen áll és állapota rohamosan romlik. A magyar szecesszió egyik legnagyszerűbb alkotásaként ismert, Bálint Zoltán és Jámbor Ferenc tervezi szerint által 1902-ben átadott műemléképület rekonstrukciója során igyekeznek majd minden egykor volt részletet helyreállítani - áll a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány közleményében.

„A kivitelezési munkálatok folyamán minden egyes épületrész az eredeti formájában fog megújulni, legyen szó akár a homlokzati elemekről, vagy az egyedi Zsolnay tetőcserepekről. A város rendezvényközpontjaként funkcionáló bálterem ugyancsak az eredeti szépségében újul meg, így biztosítva a szállodának a rendezvényhelyszín-fókuszú üzemeléshez és az üzleti fenntarthatósághoz szükséges feltételeket” – emelte ki Nándori Márton, a Dacia Srl., az ingatlant tulajdonló projekttársaság ügyvezetője.

Mint arról tavasszal beszámoltunk, hányattatott sorsú, rendkívül leromlott állapotú műemléképület 2020-ban a Dacia Srl. vállalaton keresztül került a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány közvetett tulajdonába. A tervek szerint 2025-ben befejeződő beruházás során a kivitelezők kiemelt figyelmet szentelnek majd az épület műemléki védelmére, technikai korszerűsítésére, valamint a szakmai és fogyasztói igényeknek való megfelelésre egyaránt. A felújítási munkálatok után az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts neves nemzetközi lánc Hotel Indigo nevű márkája alatt működik majd az épület, a Hotel & More Group magyar szállodamenedzsment-társaság üzemeltetésében. Romániában a szatmárnémeti egység lesz az első Indigo szálló.

Mi épül?Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány Szatmárnémetihotelműemlékfelújításépületfelújításszállodafelújítás

Hírlevél

Hirdetés