2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Modern városi hotelként éled újjá az egykori Pannónia Szálló Szatmárnémetiben
Fotók: Goodwill Communications

Modern városi hotelként éled újjá az egykori Pannónia Szálló Szatmárnémetiben

magyarepitok.hu

2023.07.04. 18:15 - Bíró Beáta

A századfordulón szecessziós stílusban készült műemléképület hosszú előkészítő folyamat után újulhat meg.

Hirdetés

Hamarosan megkezdődik a Szatmárnémeti régi főterén található egykori Pannónia Szálló épületének teljes körű felújítása és korszerűsítése. A szecessziós stílusú ház 2025-ben egy minden szakmai és fogyasztói igényt kielégítő, modern városi szállodaként nyithatja meg kapuit a nagyközönség előtt. A szálloda az InterContinental Hotels & Resorts neves nemzetközi lánc Hotel Indigo nevű márkája alatt működik majd, a Hotel & More Group magyar szállodamenedzsment-társaság üzemeltetésében. A fejlesztéssel Szatmárnémeti városa felkerül a nemzetközi turizmus térképére.

 

 

A romániai Partiumban található műemlék jellegű ingatlanban egykor Pannónia Szálló, majd Dacia Szálloda néven működött hotel. Az építmény, amely Bálint Zoltán és Jámbor Ferenc neves építészek tervei alapján 1902-ben épült, az elmúlt évtizedekben jelentősen leromlott.

 

 

A hányattatott sorsú épület megmenekülése a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítványnak köszönhető. A rendkívül leromlott állapotú műemléképület 2020-ban került az Alapítvány tulajdonába.

Az Alapítvány célja, hogy professzionális szakmai partnerek bevonásával új funkcióval lássa el a házat. Az építészeti örökség megóvása szempontjából egyedülálló értékmentő fejlesztés valósul meg, amely a kiemelt műemléki státusszal összefüggő hosszadalmas előkészítést és engedélyezést követően kezdődhet el.

A városi szállóként ismert Hotel Indigók a világ számos pontján nagy népszerűség mellett működnek, többek között Balin, Hong Kongban, New Yorkban és Varsóban is található egy-egy, a márkát képviselő szállodaegység. A Szatmárnémetiben létesülő Hotel Indigo üzemeltetését ellátó Hotel & More Groupot 2008-ban alapították azzal a céllal, hogy professzionális szállodaüzemeltetési stratégiát nyújtsanak hoteltulajdonosoknak. A társaság ma már Magyarországon és a szomszédos országokban közel három tucat szálloda üzemeltetéséért felel, és aktív szerepet vállal hotel célú ingatlanfejlesztésekben is.

Mi épül?Hotel & More GroupSzatmárnémetiHotel Ingidoörökségvédelemműemlékfelújítás

Hírlevél

Hirdetés