2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Zöldmezős beruházással épült a BMW-gyárat kiszolgáló üzem Miskolc mellett, a fejlesztés tovább folytatódik
Képünk illusztráció (a GKN létesítménye Michiganben), forrás: GKN Automotive

Zöldmezős beruházással épült a BMW-gyárat kiszolgáló üzem Miskolc mellett, a fejlesztés tovább folytatódik

mti, magyarepitok.hu

2023.09.08. 12:35 - Szabó Ákos

A fejlesztés folytatódik: már idén is 200 munkahelyet hoztak létre, 2026 végére pedig összesen 1500-at fognak.

Hirdetés

Mintegy 52 milliárd forintos zöldmezős beruházással 1500 munkahelyet hoz létre Felsőzsolcán a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójának számító GKN

- jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Miskolc melletti településen.

A brit tulajdonú, autóipari alkatrészeket előállító GKN Automotive Hungary Kft. üzemével a BMW-t, a Mercedes-Benzt, a Suzukit és a Volkswagent fogja kiszolgálni – hangzott el a szeptember 8-i gyáravatási rendezényen. Mint a GKN honlapjáról kiderül, már keresik is a munkavállalókat az átadott üzemükhöz. A Market Építő Zrt. Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben pedig az olvasható, hogy a cég kivitelezésében valósult meg a most felavatott üzem.

 

Csonka Béla gyárigazgató, Hannes Hellweger, a GKN Automotive alelnöke, Nick Zerbst operációs alelnök, Markus Bannert, a GKN Automotive vezérigazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője, Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója és Szarka Tamás polgármester (MTI/Vajda János)

A fejlesztés nyomán már idén 200 új munkahely jöhet létre, a munka második fázisának átadásával, 2026 végéig pedig ez a szám összesen 1500-ra fog nőni. Az állam támogatást ad a beruházáshoz, melynek mértékét később fogják nyilvánosságra hozni, amint megtörtént az Európai Bizottság jóváhagyása - mondta el a tárcavezető.

 

Idén 200, 2026-ra 1500 fő dolgozik majd a GKN-nek Miskolc mellett

Hangsúlyozta, hogy az autóipar már rég a hazai gazdaság gerincoszlopát jelenti, a szektor termelési értéke tavaly először elérte a tízezer milliárd forintos álomhatárt, és a lendület a jelek szerint kitart, miután az idei első félévben 24 százalékos növekedéssel hétezer milliárd forintot regisztráltak, ami újabb nagy csúcsot vetít előre 2023 végére.

 

MTI/Vajda János

"Azt is tudjuk, hogy az autóiparnak rendkívül nehéz körülmények között kell elérnie ezt a fantasztikus eredményt, hiszen a környezetvédelmi szabályok és előírások egyre szigorúbbak"

- mondta.

Elhangzott még: a brit cégek több mint 50 ezer embernek adnak munkát Magyarországon, a kétoldalú kereskedelem volumene pedig tavaly megközelítette a hatmilliárd eurót.

Mi épül?Market Építő Zrt.Felsőzsolcaautóiparüzemépítészöldmezős beruházás

Hírlevél

Hirdetés