2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Birtokba vehették a gyerekek a soproni Mosolyvár Bölcsődét
Fotó: kisalfold.hu/Szalay Károly

Birtokba vehették a gyerekek a soproni Mosolyvár Bölcsődét

Kisalfold.hu

2023.12.05. 16:25 - Kürti Krisztián

A SWIETELSKY Magyarország Kft. által generálkivitelezett, önkormányzati beruházásban elkészült, minden szempontból modern intézmény kertjében számtalan játéklehetőség kecsegteti a gyermekeket.

Hirdetés

Ahogyan megírtuk, júniusban került sor a vármegyei jogú város Hillebrand utcai új, színes, magas minőségű és korszerű bölcsődéjének műszaki átadás-átvételére. A beruházás a tervek szerint haladt: határidőre, 14 hónap alatt készült el, 1,2 milliárd forintos összköltséggel valósult meg.

Kiss Gábor vezetésével a projekten dolgozók és vállalkozók a befejező fázisban kerttel, kismotorpályákkal, illetve tocsogókkal alakították ki a bölcsőde végső megjelenését, összehangolva minden épületi rendszer működését. Az intézmény valamennyi része fellelhető látványos videónkban, megannyi érdekességgel tarkítva.

 

 

Az ünnepélyes átadáson Farkas Ciprián polgármester elmondta, hogy a Mosolyvár Bölcsőde megépülésének köszönhetően Sopronban nincs várakozási idő, illetve mindenkinek megadatott, hogy gyermekét bölcsődébe járassa. A kivitelezés során 3 nevelési-gondozási egységet hoztak létre, így az épület hatszor 14 fős csoportokat tud fogadni.

Az eseményen tiszteletüket tették még többek között önkormányzati képviselők, kisgyermeknevelő intézményektől érkezett szakemberek, valamint Barcza Attila országgyűlési képviselő, Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek is – számolt be az eseményről a kisalfold.hu.

 

Fotó: Szalay Károly/kisalfold.hu

 

6 csoportszoba, fedett terasz, oldal- és játszókert 1183 négyzetméteren

A 84 férőhelyes, óriási (230 négyzetméteres) fedett terasszal és különleges játszókerttel rendelkező, akadálymentesített épületben mozgásfejlesztő és sószobát is kialakított a SWIETELSKY. Maga az épület 1183 négyzetméteres és 3 részből áll: épületrészenként két, összesen 6 csoportszoba lett kialakítva, amelyek közül mindegyikhez tartozik ún. fürösztő-biliző helyiség, ahogyan márciusi cikkünkben közöltük.

Az épületegyüttesben konyhablokk és gazdasági rész is van, külön irattárat is létrehoztak, továbbá minden egységben található személyzeti mosdó is. Mindemellett oldalkert, 22 férőhelyes, akadálymentes parkoló, valamint 15 kerékpártároló is rendelkezésre áll. Az épület fűtése gazdaságos hőszivattyús rendszerrel történik.

Az épület egyszintes, lapostetős, 30-as teherhordó falakkal, merevítő vasbeton szerkezetekkel, illetve monolit vasbeton födémmel van kialakítva. Az alapozás hagyományos sávalappal, talpgerendával, valamint vasalt aljzattal valósult meg.

 

 

Galéria

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.SopronMosolyvár Bölcsődebölcsőde

Hírlevél

Hirdetés