2024.04.19, Péntek
Finisben az új soproni bölcsőde építése

Finisben az új soproni bölcsőde építése

magyarepitok.hu

2023.03.29. 10:18 - Bíró Beáta

Videón és fotókon mutatjuk be a vármegyei jogú város új bölcsődéjét. A modern, akadálymentesített épületben mozgásfejlesztő és sószobát is kialakít a SWIETELSKY.

Hirdetés

84 férőhelyes új bölcsőde épül Sopronban, a város önkormányzatának beruházásában. A Hillebrand utcai épület generálkivitelezője a SWIETELSKY Magyarország Kft., amely 14 hónap alatt valósítja meg a projektet, a hozzá tartozó utak és közművek kialakításával együtt.

Az összesen 1183 négyzetméteres, három részből álló épületben modern, akadálymentesített környezetben tölthetik el az időt a gyermekek – informálta lapunkat Kiss Gábor projektvezető. Épületrészenként kettő, vagyis összesen hat csoportszobát alakítanak ki, mindegyikhez tartozik úgynevezett fürősztő-biliző helyiség. A kicsik komfortját mozgásfejlesztő szoba és sószoba segíti majd.

 

 

A modern kialakításra már a tervezés folyamán nagy hangsúlyt fektettek és kiemelt szempont volt a külső és belső modern színvilág. Az épületről további érdekességek hangzanak el videónkban.

 

 

Az utolsó fázisban tart a kivitelezés

Az A épületrészben található egy konyhablokk és egy gazdasági rész, a C épületben pedig az irattár, mozgásfejlesztő, sószoba és elektromos helyiség. Minden részben található külön személyzeti mosdó.

Az épület fűtését gazdaságos hőszivattyús rendszerrel biztosítják.

 

 

A létesítményhez tartozik egy előtetőkkel ellátott, 230 négyzetméteres fedett terasz, valamint egy oldalkert és egy játszókert. A 22 férőhelyes parkoló akadálymentesített, ezen túl 15 kerékpár elhelyezésére alkalmas tárolót is létrehoznak.

Mint Kiss Gábor elmondta: az épület egyszintes, lapostetős, 30-as teherhordó falakkal, merevítő vasbeton szerkezetekkel és monolit vasbeton födémmel kialakított. Az alapozás hagyományos sávalap, talpgerenda és vasalt aljzat.

 

 

Az épület jelenleg befejező fázisban van. Folyamatban van a készre festés, az ajtók beépítése, valamint a melegburkolás. A külső területen zajlik a kert rendezése és a játszóterek kialakítása.

A kivitelezés folyamata ütemezetten zajlott, de az építőipar jelenlegi nehézségeivel itt is szembesült a kivitelező.

„A háború okozta nehézkes anyagbeszerzést azzal küszöbötük ki, hogy előre megrendeltünk minden olyan beépítendő anyagot, amelyeknek beszerzését nehézkesnek láttuk” – ismertette a projektvezető.

 

 

 „A projekt számomra abból a szempontból kifejezetten fontos, hogy egy újabb, gyermekek számára készített épület kivitelezésében vehetek részt, amelyre a város is kiemelt figyelmet fordít. Nemrégiben részese lehettem a XIII. századi Szent Mihály Templom felújításának is, amelyet 30 év várakozás után sikerült teljeskörűen felújítva visszaadnunk a városnak – ismertette Kiss Gábor”

A Hillebrand utcai bölcsődét várhatóan május első felében adja át a SWIETELSKY Magyarország, kulcsrakész állapotban.  

Galéria

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.bölcsődeSopron

Hírlevél

Hirdetés