2024.03.19, Kedd
Kiderült kik tervezik a Balaton-felvidék festői útvonalának négysávosítását
Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Kiderült kik tervezik a Balaton-felvidék festői útvonalának négysávosítását

magyarepitok.hu, TED

2022.01.17. 11:05 - Kolinek Nóra

A tervek szerint a 77-es főutat hozzávetőleg 16 kilométer hosszan alakítják négysávossá a Veszprém − Nagyvázsony szakaszon.

Hirdetés

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette a 77-es főút négysávosítására vonatkozó tanulmányterv és környezeti hatásvizsgálat készítéséről szóló ajánlati felhívás eredményét.

A nettó 411 millió forint értékű tervezés nyertes ajánlattevője a TURA-Terv Mérnökiroda Kft., a Via Futura Mérnöki, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. és az UNITEF'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., akik konzorciumban végzik el a munkát. A tervezők feladata a környezetvédelmi engedély megszerzése is.

A tervek szerint a 77-es főutat hozzávetőleg 16 kilométer hosszan alakítják négysávossá a Veszprém − Nagyvázsony szakaszon, 20 méteres koronaszéleséggel.

A feladat további része a főút Nagyvázsony és Monostorapáti közötti szakasz 11,5 tonnás fejlesztésére vonatkozó tanulmányterv készítése a Nagyvázsony, Pula, Kapolcs és Monostorapáti elkerülő szakaszokkal körülbelül 19 kilométeren.

A Nemesvámos és Monostorapáti közötti szakaszon párhuzamos kerékpárút-fejlesztés lehetőségeit is vizsgálják majd.

 

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Balaton77-es főútTura-Terv Kft.Via Futura Kft.Unitef-83 Zrt.

Hírlevél

Hirdetés