2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Leromlott épületből nyert új járási hivatalt Záhony
Fotó: MTI

Leromlott épületből nyert új járási hivatalt Záhony

mti, szon.hu

2024.05.21. 17:31 - Hegedűs Gergely

Többek közt a nyílászárók cseréjére, fűtéskorszerűsítésre, a homlokzat külső szigetelésére is sor került.

Hirdetés

Az ukrán határnál fekvő Záhonyban átadták a település új járási hivatalát. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei városban az egykori MÁV-kórházból alakították ki az új központot. A több mint egy évtizede kihasználatlan, folyamatosan romló állapotú épület átépítése 516 millió forintból valósult meg; amiből mintegy 200 millió forintot uniós forrásból finanszíroztak.

Ahogy az a szon.hu korábbi cikkéből is kiderült, a szóban forgó épület teljes felújításra szorult. Ennek megfelelően többek közt a nyílászárók cseréjére, fűtéskorszerűsítésre, a homlokzat külső szigetelésére is szükség volt a munkálatok során. A fejlesztésben napelemrendszert is telepítettek, valamint parkolóhelyekről is gondoskodtak, akárcsak az udvar parkosításáról.

A megújuló épületben irattárat is kialakítottak, továbbá a helyi pedagógiai szakszolgálat szintén ebbe a modernizált ingatlanba költözik.

Az eseményen Navracsics Tibor a közigazgatási és területfejlesztési miniszter is részt vett. A politikus hangsúlyozta, a közigazgatás fontos versenyképességi tényező nemcsak abban például, hogy egy ügy elintézése mennyi ideig tart, hanem abban is, hogy milyen körülmények várják az ügyeiket intéző állampolgárokat. 

Mi épül?kormányhivatalZáhony

Hírlevél

Hirdetés