2024.04.18, Csütörtök
Iskolakezdésre már 2x3 sávon haladhat a forgalom az M0-s hárosi Duna-hídján
A fotók a júliusi próbaterhelés során készültek (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Iskolakezdésre már 2x3 sávon haladhat a forgalom az M0-s hárosi Duna-hídján

NIF Zrt.

2020.08.24. 11:52 - Almási Krisztina

Az 1990-ben átadott Deák Ferenc Duna-híd jelenlegi átépítésével a következő 30 évre biztosított lesz a biztonságos közlekedés a hídon, a kivitelezést a Strabag végzi.

Hirdetés

Várhatóan iskolakezdésre már 2x3 sávon haladhat a forgalom a Strabag kivitelezésében megújuló M0-ás hárosi Deák Ferenc Duna-hídján a főváros XXI. kerületében – derül ki a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleményéből.

Rövidesen lezárul az M0-ás autóút déli szektorának az M1-es autópálya felé vezető oldalán a folyamatban lévő átfogó vizsgálat első üteme. A vizsgálat részeként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszéke által július 30-án elvégezett próbaterhelés adatai alapján az 1990-ben átadott Deák Ferenc (Hárosi) Duna-hídon, a Csepel-szigeti ártéri hídszerkezet 8. számú támaszánál további beavatkozás vált szükségessé – ennek megerősítése augusztus 26-ára elkészül.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A munkálatok elvégzése után a Csepel-szigeti ártéri hídon ismételt, a júliusit kiegészítő próbaterhelést tartanak a szakemberek augusztus 27-én reggel. Sikeres mérési eredmények esetén, várhatóan augusztus 28-30. között alakíthatja ki a Magyar Közút NZrt. a mindkét hídon a 3-3 forgalmi sávos forgalmi rendet a 6. számú főúti csomópont teljes értékű megnyitásával együtt.

A terelés kialakítása a tervek szerint az iskolakezdésre elkészül, ezzel jelentősen javítva a térségi közlekedés feltételeit.


A következő 30 évre biztosított lesz a híd biztonságos működése

A kialakítandó forgalmi rend lehetővé teszi, hogy a szakemberek az első ütemű vizsgálatok során szükségessé vált további átfogó vizsgálatokat biztonságban, a közúti forgalom legkisebb zavarása mellett tudják elvégezni. A mérések szeptember közepe és október vége között, vasárnap kora délelőtti időszakban történnek majd.

A vizsgálat után határozható meg az a végleges műszaki tartalom, amellyel a műtárgy további 30 éves biztonságos működését tudják biztosítani.

A NIF Zrt. az üzemeltető Magyar Közúttal és kivitelezővel együttműködve a híd állapotát a közlekedők biztonsága érdekében fokozottan ellenőrzi.

Galéria

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)StrabagMagyar Közút Nonprofit Zrt.Hároshídfelújítás

Hírlevél

Hirdetés