2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Szinte teljesen elkészült a nyíregyházi labdarúgó stadion és sportközpont
Fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Szinte teljesen elkészült a nyíregyházi labdarúgó stadion és sportközpont

magyarepitok.hu és Épkar/Facebook

2024.05.28. 09:55 - Sándor Csilla

A helyére került a gyepszőnyeg, felszerelték a lelátón a székeket. Az élvonalba visszajutó Nyíregyháza, új stadionjában vághat neki a 2024-25-ös labdarúgó magyar bajnoki szezonnak.

Hirdetés

Stadionbejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak Nyíregyházán. Az újságírók megnézhették az 8219 férőhelyes futballstadiont és sportközpontot, amelynek kivitelezését az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. végzi. Az építkezésről az alapkő letételétől kezdve portálunk rendszeresen beszámol.

 

 

Futópálya és sportközpont is létesült a projektben

„Nemes versengés folyt a foci- és a stadiont építők csapatai között” – jegyezte meg Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a sajtóeseményen. A városvezető hozzátette, a Spari feljutott az NB I-be, a stadion és a sportközpont pedig június 30-ig megkapja a használatba vételi engedélyt.
Komplex beruházás keretében az új sportkomplexumban helyet kap egy öltözőkkel, fitneszteremmel rendelkező kétszintes sportközpont is. Az aréna körül rekortán burkolattal ellátott kivilágított futópálya is létesül és elkészül három műfüves kispálya is.

 


 

Évtizedekre meghatározza a városképet Nyíregyháza új stadionja, amely nemcsak a funkció, hanem az esztétikum és a gazdaságos működtetés szempontjából is sokat ad majd a közösségnek 

– mondta Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára.

Kulturális és szabadidős célokra is használják majd a stadiont

Az élvonalba visszajutó Spartacus új stadionjában vághat neki a pontvadászatnak. Lerakták az új gyepszőnyeget, a lelátók is szinte teljesen készen állnak a szurkolók fogadására. A nyár végéig a kivitelezők befejezik a hátralévő kisebb munkákat.
Nyíregyháza új sportlétesítményében a labdarúgó-mérkőzéseken kívül kulturális és szabadidős eseményeket is rendeznek majd.

Mi épül?NyíregyházaNyíregyháza SpartacusÉpítési és Közlekedési MinisztériumÉpkar Zrt.NYÍR-WETLAND Generál Zrt.stadionépítés

Hírlevél

Hirdetés