2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Külföldi terjeszkedéssel is erősít a Zensteel – új csarnokkal bővítette kapacitásait a magyar építőipari gyártó
Fotók: TRM Pro Kft.

Külföldi terjeszkedéssel is erősít a Zensteel – új csarnokkal bővítette kapacitásait a magyar építőipari gyártó

magyarepitok.hu

2024.06.03. 12:56 - Szabó Ákos

Gyermelyen közel 2000 négyzetméteres gyártóközpontot adtak át.

Hirdetés

Május utolsó napján ünnepélyesen felavatták a többnyire a Zensteel márkájú termékekről ismert TRM Pro Kft. új, csaknem 2000 négyzetméteres, csúcstechnológiát alkalmazó gyártócsarnokát Gyermelyen. Mint a lapunknak eljuttatott közleményből kiderül:

a létesítménnyel a legdinamikusabban növekvő hazai építőiparilemez-gyártó a magyar piaci igényeken túl a régiós országokból érkező megrendeléseket is hatékonyabban tudja majd teljesíteni.

Az összesen 1,921 milliárd forint értékű fejlesztést a vállalat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatásával valósította meg, uniós és magyar társfinanszírozással az önerő mellett. A projektről már beszámoltunk annak elrajtolásakor is, 2022 nyarán.

 

Fotók: TRM Pro Kft.

 

Nem fogta vissza a céget az ágazat lassulása

A fejlesztési forrást a cég éppen akkor kapta meg, amikor a magyar építőipar visszaesett, számos szereplő megrendelésállománya akár 30%-kal is csökkent - mutatnak rá közleményükben. A helyzetet nem segítette, hogy az árfolyamnövekedés során az összesen mintegy egymilliárd forintos fejlesztési projektben beszerezni tervezett gépek 20-25 százalékkal drágábbak. A két jelenséget az alapanyagár csökkenése is csak némileg kompenzálta ‒ mondta el a projekt két évvel ezelőtti startjáról Tóth Zoltán, a cég egyik ügyvezető-tulajdonosa.

 

 

A gazdasági környezet ellenére 2023-ban a TRM Pro Kft. által gyártott volumen nem lett kisebb, a vállalat pedig idén a legtöbb termékéből már másfélszer annyit gyártott, mint tavaly. Ezzel párhuzamosan az árbevétel az első félévben 20-30%-ot nőtt, ez az elmozdulás pedig a jelen piaci helyzetben igen jónak számít. A TRM Pro az iparági trendekkel ellentétesen mozog, amihez a pályázat kiváló lökést adott.

A cég termékei, a lemeztetőfedések és kerítések jól harmonizálnak a korszellemmel. A lemezek könnyűek, gyorsan telepíthetők, megfizethetők, tartósak és környezetbarátak, illetve nem igényelnek karbantartást se - írják. A most zajló fejlesztések több mint 10 új gyártmány piacra dobását is lehetővé teszik, illetve új termékcsaládokat is tervez a cég, miközben egyre jelentősebb forgalmat bonyolít a környező országokban is.

 

Nemcsak a tészta, hanem a lemez is képviseli Gyermelyt

A most felavatott új csarnoknak, a csúcstechnológiás gyártógépeknek és a szervezeti fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat megkezdte teljesíteni a projektben tett vállalásait és saját, eredeti terveit, azaz megjelent a regionális, vagyis a szlovák, cseh, illetve osztrák piacokon.

 

 

A május 31-i átadó eseményen Gyermely polgármestere, Kókai Rita is részt vett, aki a beruházás kapcsán úgy fogalmazott:

„Szimpatikus a fiatalos lendület, ami mértékletes, biztonságos léptékű növekedéssel párosul. Gyermely számára sokat jelent, hogy stabil gazdasági háttérrel rendelkezik, hiszen a gyermelyi tészta hazája. Adóbevételünknél is érezzük a Zensteel jelenlétét, mely jövőbeli fejlesztéseink forrását növeli. Ma már a tészta mellett a falu hírnevét a lemez is viszi."

Galéria

Mi épül?ZenSteelTRM Pro Kft.GINOPGyermelyépítőanyagok

Hírlevél

Hirdetés