2024.09.12, Csütörtök
Új főépületet kap a Nyírség egyik nagymúltú iskolája
Látványterv: Optimum Detail

Új főépületet kap a Nyírség egyik nagymúltú iskolája

magyarepitok.hu

2024.08.23. 08:01 - Hegedűs Gergely

A több mint 150 éves múltra visszatekintő középiskolában közel 100 parkolót is létesítenek.

Hirdetés

Az európai tenderértesítőben megjelent a Mátészalkai Szakképzési Centrum ajánlati felhívása egy oktatási beruházás kivitelezésére. A közbeszerzés szerint a Budai Nagy Antal Technikum és Szakgimnázium fejlesztése során egy iskolai főépületet és egy kollégiumot létesítenek a szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagykállóban.

Az 1870-ben alapított nagymúltú intézmény a város központjában, a Korányi Frigyes úton található: a kiírás szerint jelenleg egy pillérvázas, paneles épületegyüttes alkotja. Ennek homlokzati felületeire a 2000-es években hőszigetelés és dryvit rendszerű vakolat került, továbbá kétrétegű műanyag nyílászárókra cserélték a régi szerkezeteket

A leírásból többek közt az is kiderül, hogy a meglévő mellé tervezett épületegyüttes alapozásához a talajvizsgálat alapján úgynevezett kútalapokat kell készíteni. Az alapozásnál kitermelt föld egy részét elszállítják, egy részét az épület körüli tereprendezésnél hasznosítják. Az új épületegyüttesről azt is leírják, hogy a függőleges teherhordó szerkezeteit jellemzően monolit vasbeton oszlopok, falszerkezetek és falazott teherhordó falszerkezetek biztosítják majd; míg a vízszintes teherhordó szerkezeit szintén monolit vasbeton gerendák és födémek.

Az ingatlanon legalább 96 parkolót is kell majd létesíteni.

Mi épül?Nagykállóiskolaépítésoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés