2024.09.15, Vasárnap
Elérte a 70 százalékos készültséget a Market kivitelezésében épülő makói üzem
Fotók: Market Építő

Elérte a 70 százalékos készültséget a Market kivitelezésében épülő makói üzem

magyarepitok.hu

2024.09.02. 06:33 - Hegedűs Gergely

Évente akár egymilliárd darab kétrészes alumínium doboz előállítására lesz képes az új gyáregység.

Hirdetés

Elérte a 70 százalékos készültségi szintet a Market Építő Zrt. a Benepack Hungary Kft. makói gyártócsarnokában. A magyar magasépítő cég a közösségi oldalán számolt be a projektről, amelynek tavalyi alapkőletételét mi is megírtuk.


Jelenleg 200-an dolgoznak az építkezésen

A hongkongi hátterű Benepack Hungary Kft. a makói ipari parkban 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházást valósít meg. A csomagolóipari projektben egy alumíniumdobozokat gyártó üzem jön létre. Hozzá olyan energia-, víz- és szennyvízhálózat épül ki, amely lehetőséget teremt az üzem bővítésére is.

A Market mostani beszámolója szerint a 2023 decemberében indult projektben nagy lépéseket sikerült megtenniük: többek közt 700 tonna betonacélt és 8880 köbméter betont használtak fel, valamint 3650 köbméter előregyártott elemet építettek be. Jelenleg naponta 200 munkatársuk dolgozik a helyszínen, az átadást 2024 utolsó negyedévére tervezik.


Költséghatékonyabb és környezettudatosabb csomagolás a cél

Csang Je, a Benepack Hungary Kft. ügyvezetője, az anyavállalat COFCO Packaging vezérigazgatója korábbi nyilatkozatában kifejtette, a vállalkozás európai fejlődésének második mérföldköveként hozza létre alumíniumdobozokat gyártó makói üzemét. A beruházás célja, hogy a társaság költséghatékonyabb és környezettudatosabb csomagolási megoldásokat biztosíthasson ügyfelei - a sör- és üdítőital-gyártóknak - Magyarországon és a környező országokban.

A makói üzem 120 alkalmazottat foglalkoztató új gyártóbázisként működik majd, évente akár egymilliárd darab kétrészes alumínium doboz előállítására lesz képes.

Mi épül?Market Építő Zrt.Makóélelmiszeriparüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés