2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Akár egymilliárd alumínium dobozt is el tudnak majd készíteni évente Makó új gyárában
Illusztráció: a Benepack külföldi gyára

Akár egymilliárd alumínium dobozt is el tudnak majd készíteni évente Makó új gyárában

mti

2023.09.26. 16:19 - Szabó Ákos

Letették a térség egyik meghatározó beruházásának alapkövét.

Hirdetés

Csomagolóanyag-gyárat épít a hongkongi hátterű Benepack Hungary Kft. Makón az ipari parkban, a 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházás alapkövét szeptember 26-án tették le. A következő 12 hónapban elkészül az üzemet kiszolgáló infrastruktúra, a gyár pedig 2024 szeptemberében működésbe állhat. Olyan energia-, víz- és szennyvízhálózatot építenek ki, amely lehetőséget teremt az üzem bővítésére.

 

Makón nem az autóipart, hanem az élelmiszeripart támogatja az állam

Lázár János építési és közlekedési miniszter, helybeli országgyűlési képviselő az ünnepségen kifejtette, a kormány tudatos döntésének eredménye, hogy - az autóipar helyett - Makón az élelmiszeriparhoz kapcsolódó beruházás valósuljon meg.

Elmondta:

a világ népessége a következő években még növekszik, a glóbusz minden pontján szükség lesz jó minőségű, egészséges élelmiszerre. A városban pedig több száz éves hagyománya van a minőségi élelmiszer előállításának.

 

120 munkahelyet teremtenek

Csang Je, a Benepack Hungary Kft. ügyvezetője, az anyavállalat COFCO Packaging vezérigazgatója kifejtette, a vállalkozás európai fejlődésének második mérföldköveként hozza létre alumíniumdobozokat gyártó makói üzemét. A beruházás célja, hogy a társaság költséghatékonyabb és környezettudatosabb csomagolási megoldásokat biztosíthasson ügyfelei - a sör- és üdítőital-gyártóknak - Magyarországon és a környező országokban.

A makói üzem 120 alkalmazottat foglalkoztató új gyártóbázisként működik majd, évente akár egymilliárd darab kétrészes alumínium doboz előállítására lesz képes.

Mi épül?üzemépítésüzemfejlesztésMakóipari park

Hírlevél

Hirdetés