2024.05.25, Szombat
A MOM Parkkal szemben épül Buda új irodaháza

A MOM Parkkal szemben épül Buda új irodaháza

2016.06.28. 11:01 - Hegedűs Gergely

A hétemeletes, 30 méter magas épületben 22 ezer négyzetméternyi iroda fér majd el, az irodaházhoz 300 férőhelyes mélygarázs épül.  

Hirdetés

Új irodaház épül Budán a MOM Parkkal szemben, a Csörsz utca másik oldalán levő üres területen. A hétemeletes épületet 30 méter magasra tervezik, 22 ezer négyzetméteres összterülete lesz, és 300 férőhelyes mélygarázs épül hozzá.

A Magyar Nemzet azt írja, a XII. kerületi beruházásról Pokorni Zoltán számolt be a helyi képviselő, Tüttő Kata (MSZP) által kért tájékoztatójában. A fideszes polgármester leveléből kiderült, a hegyvidéki önkormányzat 374 millió forint plusz áfa értékben, kikiáltási áron kötött szerződést a négy helyrajzi számon szereplő, együttesen 3800 négyzetméteres Alkotás utcai telekre. A licittárgyalás után a tavaly novemberben alapított Green Urban Elegant Kft. nyert.

A telkek közül kettőt a hegyvidéki önkormányzat 2013-ban vásárolt meg 160 millió forintért a fővárostól, a másik kettő eleve önkormányzati tulajdon volt. Az önkormányzat célja a vegyes tulajdonú terület egyesítésével az értékesítés volt, ehhez a közúti besorolású parcellák besorolását is megváltoztatták.

(mno.hu, portfolio.hu)

Mi épül?iroda

Hírlevél

Hirdetés