2024.05.25, Szombat

A huszadik születésnapját nemrég ünneplő Market Építő Zrt. eddigi 600 építkezését 540 milliárd forint értékben valósította meg. A cég hozzávetőleg 70 magyar városban 8000 partnerrel dolgozott együtt, évente közel 50 beruházást kivitelez.

„Az alapításkor ketten voltunk, kaptunk kölcsön egy titkárnőt, béreltünk egy irodát, aminek ültünk a padlóján, és a frissen vásárolt faxgépen próbáltunk elküldeni egy faxot, de nem ment. Építeni tudtunk akkor is, de faxolni nem” – így mesélt a kezdetekről a vállalat honlapján Scheer Sándor, aki húsz éve tölti be a vezérigazgató szerepét.

A cég elsőszámú embere az akkori társával közösen 1995. decemberében alapította a 100%-ban magyar tulajdonú Market Zrt.-t, ami azóta Magyarország egyik vezető professzionális építőipari vállalatává nőtte ki magát, illetve világszerte komoly elismeréseket tudhat a magáénak. Az elmúlt 20 évben 800 megrendelő választotta a cégcsoportot építkezéseik levezénylésére.

A vállalat az egyik legnagyobb forgalmú és kapacitású, professzionális magasépítő Magyarországon; évente közel 50 beruházást valósít meg, melyek legnagyobb részét ipari, logisztikai létesítmények, irodaházak, közintézmények és szállodák, valamint kereskedelmi célú ingatlanok és sportlétesítmények megvalósítása teszi ki.

A cég tökéletesen megfelel a XXI. század elvárásainak, ezt bizonyítja a 2010 és 2015 között elnyert 32 díj, amelyek között olyan nemzetközileg elismert kitüntetések szerepelnek, mint a Eurpoean Property Awards, Best International Hotel Interior, az Építőipari Nívódíj, illetve a The Architizer Award.

Már az alapításkor meghatározott víziók mentén kezdték el építeni a céget, amit máig megőriztek: „Elhatároztuk, hogy csak olyan munkákat vállaltunk el, amelyeket becsületesen, határidőre, az alvállalkozókat rendesen kifizetve el tudunk végezni. Tudtuk, hogy szorgalmasnak és alázatosnak kell lennünk, mert nem volt erős hátterünk, fiatalok voltunk, így még igazán erős kapcsolat-rendszerünk sem alakulhatott ki. A szorgalomban és a munkában hittünk. Ha ma valaki pályakezdőként bekopogtat hozzánk, akkor számukra is ugyanezeket a tulajdonságokat hangsúlyozzuk.” – mesélte Scheer Sándor. „Az elején csak csináltuk a munkánkat, értettünk valamihez, amire volt igény, és éltünk a lehetőséggel. Nem álmodtunk sem kicsit, sem nagyot, tettük a dolgunkat. Persze, láttuk a lehetőségét, hogy egy nagy céget építhetünk fel, de ezek a gondolatok csak három-négy évvel az alakulás után jöttek elő.”


Scheer Sándor (jobbra) a Market Zrt vezérigazgatója

A Market Építő Zrt. eddigi 20 éve számokban:

·         600 építkezést valósítottak meg 540 631 218 000 Ft. értékben, amelynek 90,12%-a versenypiaci, 9,88%-a pedig állami, önkormányzati megrendelésből származott

·         grandiózus és látványos építkezéseket vezényeltek le: FTC Stadion, győri Audi gyár, Origo filmstúdió, Oxygen Wellness, Árkád Bevásárlóközpont, Eurocenter, miskolci Takata gyár, Budavári Hilton Hotel átépítése, Klotild Palota, Corvinus Egyetem és a Vapiano éttermek

·         a beépített terület 4 342 227 m2, amely 2,2-szerese Monaco területének

·         258 ipari, logisztikai létesítmény, 188 kereskedelmi létesítmény, 55 irodaház, 48 hotel, 15 oktatási intézmény, 14 sportlétesítmény és 10 középület született a Market tervei alapján, hozzávetőleg 70 magyar városban

·         8000 partnerrel dolgoztak együtt

·         jelenleg 232 alkalmazottat foglalkoztatnak (2015. november), a cégcsoport összesített létszáma 550 fő

(market.hu, magyarepitok.hu)

Galéria

Market Építő Zrt.Iparági hírek